Artiklen er sponseret

Skal du til at investere for første gang? Der kan være meget at læse op på og holde styr på – og hvordan sikrer du dig, at du ikke laver en masse begynderfejl? I denne artikel giver vi dig et overblik over de begynderfejl, som de fleste laver, når de begynder at investere. Læs med og bliv klar til dit eget investeringseventyr!

1.   Ingen investeringsplan

Det er altid en god idé at have en investeringsplan. Nu tænker du måske: Hvad indeholder en investeringsplan? En investeringsplan indeholder generelt set en forventningsafstemning, som du må foretage med dig selv. Herunder bør du eksempelvis også nøje overveje, hvornår du trækker dig ud af investeringen.

Det kan være sundt at gøre sig disse overvejelser, før man involverer sig selv i en investering. Når man endnu ikke er involveret i en investering, kan man nemlig tænke meget mere klart og objektivt omkring pågældende projekt.

2.   Ingen investeringsbudget

En del af investeringsplanen er selvfølgelig også investeringsbudgettet. Det kan være utrolig fordelagtigt for dig at lave et investeringsbudget, når du skal handle aktier. På den måde kan du klargøre for dig selv, hvor store pengesummer du er villig til at smide efter pågældende virksomhed. Måske du skal spare penge sammen først? Der er mange elementer, som du bør overveje.

Hvis du eksempelvis har besluttet dig for, at du vil se en stigning i pågældende virksomheds værdi senest 6 måneder efter, at du har placeret din investering, bør du holde dig til dette. Informationer som disse bør fremgå af både din investeringsplan samt dit investeringsbudget.

3.   Følelsesmæssig investering

Mange investorer bliver følelsesmæssigt involveret i pågældende virksomhed. Måske dette var den første investering nogensinde? På den måde kan investeringen have en sentimental værdi.

Dit investeringsbudget og din investeringsplan bør afholde dig fra at holde på følelsesmæssige investeringer. Dog kan mange opleve, at de ikke kan løsrive sig fra disse investeringer, hvilket hurtigt kan blive til en stor økonomisk fejltagelse. Husk derfor at hold dig så objektiv som muligt, når det handler om investeringer. Logikken bør sejre over følelserne!

4.   Spred dine investeringer ud

Yderligere laver mange den fejl, at de ikke spreder deres investeringer ud på flere aktiver. Det kan dog hurtigt blive fordelagtigt at gøre således, idet du vil opleve større chance for afkast. Yderligere vil du modsat opleve en mindre chance for tab!

5.   Undgå paniksalg

Paniksalg er et salg, som er lavet udelukkende baseret på panik og ikke på analyser og logik. Nogle vil eksempelvis skynde sig at sælge aktien, så snart aktiekursen falder. Dog er dette ikke altid den bedste løsning. Lav research og undersøg om der er belæg for din bekymring, før du sælger.

Det kan stærkt anbefales at lave et investeringsbudget, når du skal handle aktier. PR-foto

Sider2022