Forlaget Frydenlund
Alhambravej 6
1826 Frederiksberg C
3393 2212
post@frydenlund.dk

Følg Frydenlund på Facebook

Fortryllende forfatterunivers
Den vej, hvor der i gamle dage lå et forlystelsesetablissement a la Tivoli opkaldt efter kongeslottet i Granada, er den dag i dag en af Frederiksbergs mest spændende gader omgivet af hyggelige boliger, pragtfulde seværdigheder og interessante virksomheder.

Hos Forlaget Frydenlund i nr. 6 – næsten på hjørnet af Frederiksberg Allé – er man med rette stolt af sin beliggenhed og historie. I dag kan stedet ikke byde på festfyrværkerier, men så meget andet, bl.a. et fabelagtigt forfatterunivers bestående af aktuelle, tidligere og kommende forfattere. Forfattere, der søger et mindre, men professionelt, forlag, som er karakteriseret ved en god stemning, et målrettet arbejde og højt engagerede medarbejdere, som sætter forfatterens ve og vel i det absolutte højsæde. For uden forfattere, intet forlag!

En sjælden blomst
Frydenlund blev etableret i 1990 af Henning Lund, som inden da i en årrække havde beskæftiget sig med forlagsdrift i sin fritid. Det lykkedes Henning at gøde den nye danske forlagsspire op til et på det danske marked sjælden blomst – det mellemstore forlag, der udgiver et tocifret antal nye bøger årligt.

”Det plejer at være sådan, at hvis et af miniforlagene bliver lidt større og viser lidt talent, bliver det straks købt op af et af de store. Det er dog en skæbne, som vi her på Frydenlund hidtil har undgået (selv om vi har fået tilbuddet!),” fortæller Henning Lund.

Frydenlund udgiver årligt ca. 60-70 nye bøger plus et ikke ubetydeligt antal genudgivelser. Forlaget består af 12 ansatte og med freelancere og løst ansatte har omkring 15-20 mennesker deres gang på Alhambravej 6.

Det er første gang i forlagets historie, at de ejer deres eget domicil, hvilket giver bedre mulighed for at indrette og præge de daglige omgivelser.

Speciale i historie
Menneskevidenskaberne, især historiefaget, ligger Forlaget Frydenlund meget på sinde. De har gennem tiden specialiseret sig i bøger med emnerne samfund og historie, psykologi, pædagogik, sundhed, arbejdsliv og kommunikation samt ungdomsuddannelser. Således driver forlaget også bl.a. et populært historiesite – www.his2rie.dk.

Det papirløse samfund, som har været forudsagt i årtier, ligger fortsat langt ude i fremtiden, om det nogensinde bliver til noget. Hos Frydenlund lever bogen i bedste velgående, suppleret af nye teknologer, som e-bøger, lydbøger og dvd’er – foruden de foromtalte vidensportaler.

Bøgerne sælges ikke kun via boghandlen, men direkte til bogkøberne via internettet, som er en stadig vigtigere marketings- og salgskanal for hele bogbranchen.

 

sølvpartner