Begivenheder

Andre nyheder

Region Hovedstaden forpligter sig til at mindske madspild

Region Hovedstaden forpligter sig til at mindske madspild

​Danmark fejrer i dag den første officielle madspildsdag. Madspildsdagen falder sammen med FN’s International Day of Awareness of Food Loss and Waste. I den forbindelse lancerer Region Hovedstaden sit medlemskab i det frivillige initiativ Danmark mod Madspild, som er drevet af Tænketank om Forebyggelse af Madspild og Fødevaretab – ONE\THIRD.

Sociale arrangementer i forbindelse med dagtilbud, skoler og andre uddannelses­institutioner bør aflyses i den kommende tid

Sociale arrangementer i forbindelse med dagtilbud, skoler og andre uddannelses­institutioner bør aflyses i den kommende tid

De nye tiltag til håndtering af COVID-19 epidemien, der blev udmeldt den 17. september 2020, indeholdt en anbefaling om, at alle sociale arrangementer bør aflyses i forbindelse med dagtilbud, grundskoler, fritidstilbud, ungdomsuddannelser, videregående uddannelser og lignende. Det vil sige alle arrangementer, som primært har et socialt formål. Der bør således ikke holdes sociale arrangementer eller arrangementer uden for almindelig skoletid fx klassefester, fælles morgenmad og lejrskoler. Tiltagene er foreløbig gældende til den 18. oktober 2020.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Antallet af dødsfald relateret til narkotika er stabilt

I 2019 mistede 265 personer i Danmark livet som følge af narkotika. Der er tale om en mindre stigning, som dog ikke er statistisk signifikant, og antallet er dermed på samme niveau som de senere år. I 2016 var antallet 279 og i både 2017 og 2018 i var det 256. Rapporten viser samtidig en stigning i gennemsnitsalderen ved narkotikarelaterede dødsfald. Gennemsnitsalderen er steget fra 42 år i 2018 til 43,3 år i 2019.

Pressefoto: Holte Vinlager

RHÔNE-KUP!

Da Holte Vinlager Frederiksberg smagte Visan Rhône Villages, var smagepanelet enige – de køber hele lageret – 25.000 flasker – BUM! Så nu kan de altså med stor glæde tilbyde dig en Rhône Villages til en uhørt flot tilbudspris!

Sunset Boulevard er en danskejet fastfood-kæde med 44 restauranter i Danmark, en på Færøerne og en i USA. Åbning af den 44. restaturant i Odense, Odense, torsdag den 4. juli 2019.

Sunset Boulevard tager et drastisk skridt og siger helt farvel til legetøj i børnemenuen

Fastfood-branchen bliver ofte betegnet som en af de største distributører af legetøj på verdensplan. Fælles for legetøjet, der bliver uddelt sammen med børnemenuerne, er, at det sjældent holder særligt længe, og ender i affaldsspanden efter ganske kort tid. Nu siger den danskejede fastfoodkæde Sunset Boulevard fuldt stop for plastikdimser, papirmøller og andet legetøj på børnemenuen.

Foto: ABW

Fire personer anholdt for bedrageri med Covid-19-hjælpepakker

De anholdte mistænkes for via mindst to virksomheder at have søgt om lønkompensation for knap 1,5 millioner kroner for 26 medarbejdere. De to ansøgninger blev dog afvist af Erhvervsstyrelsen, da der bl.a. var indsat falske personnumre, og der blev derfor ikke udbetalt penge.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Film: M3 Cityringen fylder 1 år!

I anledning af M3 Cityringens fødselsdag har de samlet nogle de vigtigste oplevelser og begivenheder, M3 har været igennem i sin korte levetid. Det har været et begivenhedsrigt år på både godt og ondt, og det kan du se meget mere om i videoen. Se fødselsdagsfilm her.

Z-hair på Godthåbsvej fejrer i år 20-års jubilæum, og salonen bliver nu bæredygtig. Fra venstre: Yasmin, Annika og Gitte.

Frisør på Godthåbsvej fejrer 20 år og bliver bæredygtig

Indehaver og frisører i Z-hair er de samme som altid, men skiftet giver en række fordele til kunderne, der ud over rene produkter også kommer til at nyde godt af, at partnerskabet også giver adgang til efteruddannelse samt et erfa-netværk for både indehavere og ansatte. Salonens nye navn bliver Park By Z-hair.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Frederiksbergs kulturarv formidles i hele byen

Mens de indendørs arrangementer er udfordret af corona-restriktioner, sætter Frederiksberg Stadsarkiv og Frederiksbergmuseerne fornyet fokus på formidling under åben himmel. Gennem blandt andet foredrag og tematiserede byvandringer bliver byens rige kulturhistorie foldet ud.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Ding-dong – undskyld, har du set en herreløs kat i dag?

Projektet er en del af et større forskningsprojekt, Projekt “Vildkat”, som ikke alene skal undersøge antallet af herreløse katte, men også hvordan de herreløse katte har det. Til aktiviteten, hvori de studerende deltager, er der ydet støtte via et såkaldt forskningsintegrationsprojekt fra Københavns Universitet.