Foderallergi er blandt de mest almindelige allergier hos hunde. Hvis man skal tror på skøn, reagerer næsten hver anden firbenede ven med allergiske reaktioner eller intolerance over for deres foder.

Som et resultat fører det til adskillige problemer, såsom hududslæt, kløe, fordøjelsesproblemer eller endda øreinfektioner. For at modvirke dette er et foderskifte nødvendigt.

Årsager til foderallergi hos hunde

Foderallergien udløses af en overreaktion fra dyrets immunsystem. Dette klassificerer visse ingredienser i foderet som skadelige og forsøger at bekæmpe dem. Normalt er de ansvarlige allergener animalsk protein eller hvede. I nogle tilfælde udløser kunstige tilsætningsstoffer i foderet imidlertid også intolerance.

Symptomer på foderallergi

En hund med foderallergi kommer uundgåeligt i daglig kontakt med de allergifremkaldende stoffer. Dette er forbundet med en betydelig byrde for dens krop og forårsager et væld af problemer.

Disse omfatter især massive fordøjelsesproblemer, såsom diarré. Derudover er der hudlidelser og svær kløe normalt. Sidstnævnte fører til, at de berørte hunde kradser sig intenst og dermed formår at påføre sig åbne sår over tid.

Et andet problem, der ofte ses hos hunde med foderallergi, er øreinfektioner. Dette skyldes normalt, at nyrerne er overbelastede ved regelmæssig kontakt med allergenerne, og flere forurenende stoffer ophobes i dyrets krop.

En ubehandlet foderallergi øger risikoen for nyresvigt, hvilket i værste fald endda kan føre til nyresvigt med tiden.

Det rigtige foder til allergiske hunde

For at undgå symptomerne på fødevareallergi og de mulige sundhedsmæssige konsekvenser har allergiske hunde brug for et særligt foder. Dette skal være fri for potentielle allergener og i stedet være baseret på proteinkilder, den bedre kan tåle.

Hvis foderskiftet gennemføres konsekvent, forsvinder symptomerne på allergi hos de berørte dyr ganske hurtigt af sig selv. Det er dog bydende nødvendigt at bemærke, at der ikke kan foretages nogen undtagelser, heller ikke for godbidder, og at den ernæringsfølsomme hund kun må få allergivenligt foder.

Insektprotein som et sundt alternativ

Virksomheden Bellfor tilbyder en meget speciel produktserie til allergiske og ernæringsfølsomme hunde. I stedet for hydrolyseret protein eller mindre almindelige typer kød, såsom hest, anvender producenten insektprotein fra larverne fra den sorte soldaterflue til deres allergivenlige hundefoder.

Logo, Bellfor

Den usædvanlige proteinkilde er kendetegnet ved fremragende fordøjelighed og høj biologisk værdi. Da det er velkendt, at insekter næsten ikke er blevet anvendt i hundefoder indtil videre, har insektproteinet i Bellfors produkter intet allergipotentiale.

Det er derfor ideelt som et letfordøjeligt alternativ til de ernæringsfølsomme firbenede venner og kan hjælpe med at få symptomerne på foderallergi under kontrol på en naturlig måde.

Udover allergivenligt våd- og tørfoder omfatter sortimentet også velsmagende hundesnacks med insektprotein, så et komplet skifte til den usædvanlige proteinkilde ikke bliver noget problem.

Insekter er en bæredygtig erstatning for kød

En anden stor fordel, som insekter har som erstatning for kød i hundefoder, er deres fremragende indflydelse på miljøet. I modsætning til klassiske husdyr, såsom svin eller kvæg, bruger de betydeligt færre ressourcer.

Larverne fra den sorte soldaterflue lever af grøntsagsaffald og producerer ikke metan, når de fordøjer dette. Derudover har de kun brug for lidt plads, og dyrkning af foder, der er nødvendigt for andre dyr, er helt elimineret.

Med det insektbaserede hundefoder fra Bellfor hjælper du ikke kun din allergiske hund, du yder også et værdifuldt bidrag til at aflaste miljøet.