Frederiksbergs idrætsforeninger åbner dørene for en række arrangementer, hvor alle uanset alder og form kan prøve forskellige idrætter og opleve glæden ved at være aktiv med andre. Det sker som et led i den europæiske idrætsuge 2020. Det oplyser Frederiksberg Kommune i en pressemeddelelse

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Der er mange idrætter at vælge imellem, når Frederiksbergs 50 foreninger inviterer til en uge, med fokus på idræt. Hiphop for seniorer, motionsatletik, landevejscykling og floorball er blot få af de mange idrætter, man kan prøve på Frederiksberg under særlige corona-hensyn i uge 39, som er den europæiske idrætsuge.

”Det er vigtigt at holde sig fysisk aktiv – også i en coronatid. Jeg tror, at mange bliver overraskede, når de opdager, hvor meget forskelligt, man kan gå til på Frederiksberg” siger borgmester Simon Aggesen (C).

”Der er noget for alle uanset alder, interesse og grundform, så jeg håber mange tager imod invitationen og prøver en ny idræt i løbet af ugen – naturligvis under sikre rammer,” siger Nikolaj Bøgh, formand for kultur- og fritidsudvalget (C)

”Corona-pausen i foråret har gjort det tydeligt, at det er lettere at holde fast i gode motionsvaner, når vi gør det sammen med andre. Vi glæder os derfor til at byde flere velkomne, så vi kan hjælpe hinanden til en sund hverdag,” siger Bente Biering, formand for KSG Idræt.

Flere af foreningerne gør noget særligt ud af ugens åbne træninger, så man også kan opleve de sociale fællesskaber, som idrætsforeningerne tilbyder under særlige corona-hensyn.

  • Frederiksberg Rugby Klub giver både børn og voksne mulighed for at træne med den tidligere topspiller Troy Nathans som gæstetræner.
  • KSG Idræts Gymnastikafdeling byder på cafebesøg efter alle åbne træninger i uge 39, hvor man kan høre om foreningen.
  • Frederiksberg Sport Stacking Klub udfordrer nye medlemmer til konkurrencer, hvor man kan vinde stacking-kopper med hjem.

Man tilmelder sig de ønskede træninger på motivu.dk/frederiksberg.

Den europæiske idrætsuge har eksisteret siden 2015 og har til formål at øge antallet af aktive i hele Europa. I 2020 foregår den europæiske idrætsuge fra den 23. september til den 30. september. De ekstraordinære aktiviteter på Frederiksberg er medfinansieret af Den Europæiske Unions program Erasmus+.