Frederiksberg Kommunalbestyrelse besluttede forrige år, at der skal plantes cirka 50.000 ekstra blomsterløg i byen om året. Derfor inviterer Frederiksberg Kommune alle borgere, der kender et sted, der mangler blomster, til at bidrage.

Formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V), håber på mange idéer: ”Vi planter i år løg ved Lindevangsparken, Egernvejanlægget og i udvalgte midterrabatter, men vi har reserveret en del af den samlede mængde løg til borgere, der har en god idé. Borgerne er jo dem, der kender byen allerbedst, og nogle er måske opmærksomme på en lille plet, hvor nogle blomster ville pynte. Vi har også inviteret alle vores institutioner til at deltage i år, så vi snart kan glæde os over en endnu mere blomstrende by,” siger han.

Sidste år blev der især plantet løg langs Den Grønne Sti og i Allégade anlægget, og bevillingen dækker, så der også skal plantes løg andre steder i byen i de kommende to år. I år er der særligt fokus på løg, der hjælper bibestanden, som er truet i hele Danmark i disse år. Løgtyperne er blandt andet tidlige tulipaner, narcisser, perlehyacinter og krokus.

For at være sikker på, at der er tale om et areal, der må plantes på, og fordi der er et begrænset antal løg, beder Frederiksberg Kommune interesserede borgere om at sende deres forslag til Vej, Park og Miljø. Der tjekker medarbejderne lokaliteten og giver besked. Der uddeles løg efter først til mølle princippet, så længe lager haves.

Udvælgelseskriterierne er, at løgene skal ligge et velegnet sted, hvor der ikke er blomster i forvejen, og at de ikke må skade træernes rødder.

Fakta – sådan kan du være med:
Skriv til vpm@frederiksberg.dk med overskriften ”Blomsterløg 2018” senest 15. september og fortæl, hvor du vil plante løg. Du får svar senest den 24. september.
Du kan plante overalt på kommunens grønne arealer.
Hvis dit forslag bliver udvalgt kan du hente løgene på rådhuset efter nærmere aftale. Du får også en instruks i, hvordan du planter dem.
Der er 350 løg i en portion.
Løgene skal plantes i løbet af oktober.