København og Frederiksberg var omdannet til én stor fest til Royal Run hele mandag 21. maj. Efter at have løbet One mile i Aalborg, Aarhus, Esbjerg og Odense, afsluttede Hans Kongelige Højhed sit 50 års fødselsdagsløb med 10 km gennem hovedstaden. Ialt 35.155 deltog i Royal Run København/Frederiksberg, og tusindvis af tilskuere var mødt op for at heppe på de mange løbere og hylde Danmarks kommende kónge.

Foto: Deniz Holdt

Halvvejs på 10 km ruten ved Royal Run København/Frederiksberg vinkede Kronprinsen med begge arme op til Dronningen, der stod på balkonen på Amalienborg og vinkede til sin søn og de mere end 26.000 løbere, der krydsede slotspladsen til Royal Run 21. maj. FOTO: Matthew James.

Den store finale for Kronprinsens Royal Run fandt sted i København og på Frederiksberg, hvor han tog livtag med 10 kilometer-ruten, som blandt andet bragte ham gennem Amalienborg Slotsplads, hvor H.K.H. Dronning Magrethe fra balkonen fulgte sønnens anstrengelser.

Da Kronprinsen kom i mål på Frederiksberg Allé var det tid til at gøre status efter en dag, der forinden havde bragt ham i nærkontakt med danskerne på løberuter i Aalborg, Aarhus, Esbjerg og Odense.

“Det har været en fantastisk oplevelse for mig, og alt er lykkedes. Hvis jeg må bruge den gamle karakterskala, så vil jeg give dagen et 13-tal,” sagde en forpustet, men storsmilende Kronprins Frederik.

Han har tidligere løbet de 10 kilometer markant hurtigere, men det var heller ikke tiden, der var det vigtigste for Kronprinsen denne 2. pinsedag.

“Jeg har set så mange glade mennesker, som har fået noget ud af dagen – uanset om de har løbet kort eller langt. Det har været vidunderligt at opleve. “Det er jo en form for drøm, der er ved at udfolde sig,” sagde Kronprinsen, inden han understregede en for ham meget vigtig pointe.

“Jeg vil gerne slutte af med at sende en kæmpe tak til alle de frivillige, som har hjulpet til med at skabe Royal Run. De har været helt afgørende”

Hovedstadens to borgmestre har også rosende ord til Royal Run:

“Tak for et brag af en fødselsdagsfest for H.K.H Kronprins Frederik. Det var en fornøjelse at trække i løbetøjet og fejre Kronprinsen sammen med 26.000 løbere og tilskuere langs ruten i København, ” sagde Københavns overborgmester Frank Jensen, da han kom i mål.

“Det har været en fantastisk festdag på Frederiksberg, og stemningen var i top hele dagen. Stor tak til alle, der løb, heppede, underholdt og på anden måde bidrog til at gøre Royal Run til en folkefest i særklasse,” lød det fra Frederiksbergs borgmester Jørgen Glenthøj.

Royal Run er et landsdækkende løb i anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag. Alle har haft mulighed for at løbe eller gå med i en af landets fem største byer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København. Kronprinsen begyndte sin dag med “One mile” (1,609 kilometer) i de fire første byer og afrundede festen med at løbe 10 kilometer i København/Frederiksberg.

I alt var 70.575 tilmeldt Royal Run på landsplan, heraf 35.155 i København/Frederiksberg.

Se billeder fra Royal Run København/Frederiksberg HER.