Transportbranchen imødeser mangel på arbejdskraft, og de flygtninge, der kommer til Danmark, har brug for job. Det er baggrunden for et helt nyt samarbejde mellem Frederiksberg Kommune og uddannelsescenter UCplus.

Det skriver Frederiksberg Kommune i en pressemeddelelse.

Samarbejdet handler i første omgang om 10 flygtninge, der i løbet af 2017 får danskundervisning på UCplus, samtidig med at de får en praktikplads, der skal forberede dem til arbejdet som buschauffører.

Der er allerede begyndt to flygtninge og der er én på vej i de særlige forløb, som varer mellem halvandet og to år. Her får deltagerne danskundervisning 18 timer om ugen og kommer på flere virksomhedsbesøg, hvor de lærer deres kommende arbejdspladser at kende.

Deltagerne er garanteret job som buschauffører, hvis de består danskprøven og eksamen som chauffør. Selve praktikdelen er på 15 timer om ugen, og den foregår typisk i servicerettede brancher, som for eksempel på tankstationer.

Viceborgmester Morten Jung er begejstret for indsatsen.

”Vi slår to fluer med et smæk med denne ordning. Vi hjælper Frederiksbergs flygtninge med at skabe sig en meningsfyldt hverdag og blive en del af det danske samfund. Samtidig hjælper vi en branche, der har svært ved at rekruttere arbejdskraft. I 2017 tager vi de første spæde skridt – men det her kan få stor betydning for mange flere mennesker – og ikke alene på Frederiksberg,” siger han.