Foto: Henrik NR Paulsen

Koncert på Bartof Station. Solbjergvej 3, 2000 F.

Copenhagen Jazz Festival

Lørdag d. 10. juli 2021 kl. 19

Weather Report Project: Danmarks bedste vejrudsigt

Weather Report Project spiller de amerikanske legender Weather Reports kompositioner. Mange husker Weather Report og strømmer til koncerterne, selv om bandet dengang i 70’erne og 80’erne udelukkende spillede instrumental-musik. ”Folk nynner faktisk med”, fortæller WRP’s kapelmester.

– Vi er selvfølgelig helt oppe i skyerne over, at der altid kommer så mange publikummer, men egentlig ikke overraskede. Weather Report var jo et legendarisk band, og især ”Birdland” er en evergreen og et verdenshit, siger kapelmester Claus Nauer Reher-Langberg, – publikum skal jo også lige tjekke, om vi faktisk kan spille mestrenes alsidige numre.

I øvelejr i tre år

Weather Report Project har eksisteret i otte år – medregnet de tre år det århusianske band gravede sig ned i deres øvelokale og øvede som besatte på Weather Reports spændende repertoire, der omfatter genrer som jazz, latin og funk m.m.

– Vi lægger mere vægt på at fremføre Weather Reports smukke melodier end at spille timelange soli. Helt i Joe Zawinul og Wayne Shorters ånd, fortæller Claus Nauer Reher-Langberg.

Folk nynner med

Weather Report Project har opbygget et trofast og engageret publikum, og bl.a. spillet til udsolgte koncerter på Aarhus Jazz Festival og Copenhagen Jazz Festival.

– Vores publikum nynner med på lange passager i instrumentalnumrene , og dét er da noget af en sjældenhed, oplyser Claus Nauer Reher-Langberg:

– Jeg er sikker på, at det bliver en aften ud over det sædvanlige, hvor publikum og vi vil swinge, groove og nyde Zawinul, Shorter og Pastorius’ fantastiske musik.

Fakta om legenderne

I slutningen af 60’erne og begyndelsen af 70’erne var trompetist Miles Davis den store nyskaber inden for rytmisk musik. Ud af Davis’ mange forskellige orkestre dannedes et nyt som især markerede sig: Weather Report. Skabt i 1971 af Joe Zawinul, keyboards & Wayne Shorter, saxofon, som begge spillede med Miles Davis.

De to amerikanere komponerede smukke, melodiske melodier i mange forskellige genrer og over årene spillede nogle af verdens mest markante musikere med i WR, bl.a. bas-geniet Jaco Pastorius. Med albummet ”HeavyWe ther” opnåede Weather Report , som det første fusionsband nogensinde, samme popularitetshøjder som rockens superstars. WR havde kæmpehits så som ”Birdland”, ”A Remark You Made” og ”Teen Town” som ofte blev spillet både i TV og radio.

WR gik i opløsning i 1986 efter mere end 15 studie- og live-albums. Weather Report var på adskillige verdensturnéer, der flere gange bragte dem til Danmark, og senere gæstede Zawinul Syndicate og Wayne Shorter DK.

Entré: 150 kr.

Live koncert på Aarhus International Jazzfestival 15. juli 2016:

Del 1:

Del 2: