Isabella satte nøglen i låsen med en følelse af irritation. Hun havde ellers haft en fantastisk dag på jobbet. Hun havde følt sig glad og let, lige indtil hun havde sat sig i bilen og set SMS’en fra Simon. “Henter du ikke Emil i børnehaven skat? Jeg lover at gøre det i morgen. Elsker dig,” stod der. Der slap et bandeord ud af mundvigen på hende, mens hun sad dér i Volvoen. Hun pakkede telefonen væk og satte nøglen i tændingen.

– Kronik af sexolog/forfatter Sheila Parson.

Foto: Anne Beth Witte

Hvorfor benytter Simon sig ikke af, at han er mellem jobs lige nu og henter Emil tidligt? Vejret er godt og Emil kunne godt bruge kvalitets tid med sin far. De havde talt om det flere gange, men Simon undskyldte det med, at han sov over sig, og han skulle jo også sende ansøgninger, hvilket er fair nok. Altså ansøgningerne.

I børnehaven tikker endnu en SMS ind, “Sukkermus, køber du ikke ind til lasagne?” Efterfulgt af tre hjerter. For fuck sake altså! Emil er træt, men heldigvis ikke overtræt, så hun tager ham på armen over i Netto skråt overfor børnehaven. Nu står hun i opgangen og har en irritation, som hun gerne ville være foruden. Hun frygter, hvad der mon møder hende på den anden side af døren. Simon i nattøj, ubarberet? Pizzabakke fra “morgenmaden”?

Hun elsker virkelig Simon. Og Emil er et ønskebarn, selvom han viste sin entré lidt for tidligt. De valgte at få ham, for som de blev enige om, så er der bare livs begivenheder som ikke kan planlægges. Og de var overlykkelige for deres valg. Emil er en kærligheds gave. At alt ikke kan planlægges opdagede de også, da Simon mistede jobbet som tolk. Nedskæringer, kaldte de det. Det er et halvt år siden nu, og Isabella er begyndt at være lidt sur på Simon. Hun synes, han er blevet doven. Ofte føler hun sig som enlig mor i forholdet, fordi Simon lever i en osteklokke. På den osteklokke står der en post-it: “Stakkels mig. Jeg er arbejdsløs. Simon.”

Isabella vil gerne have en osteklokke. Der skal stå. “Stakkels mig. Jeg er forsørger, stuepige, mor, rengøringskone, elskerinde og terapeut. Isabella”. I osteklokken skal der ligge Asti og jordbær. Isabella drejer nøglen om og åbner døren, hun må mase sig ind, for bag døren ligger der en bunke tøj og et badehåndklæde. Hun har Emil på armen, samler Nettoposen op og skubber døren så meget op hun kan. Sveden begynder at pible frem på panden. Både fordi det er varmt i alt overtøjet, og fordi hun nu ER irriteret. Simon hører dem og råber, “Heeeej, mine to favoritmennesker i hele verden,” inde fra stuen. Isabella råber kort, “Hej.” Hun får sat Emil ned, og han råber glad, “Faaaar,” og løber ind til Simon. Isabella kan høre deres gensyns glæde, mens hun tager jakke og sko af. Inden hun tager Nettoposen, tager hun vasketøjet og håndklædet og smider vasketøjskurven. Dernæst samler hun slikpapir op og rydder op fra i morges. Fra da hun og Emil spiste morgenmad. Nettoposen bliver tømt, og hun går i gang med lasagnen, men irritationen ligger og ulmer i hver bevægelse, hun gør.

Simon kommer storsmilende ud i køkkenet. Han kysser hende. Han sigter efter munden, men hun vender kinden til. Han griner, griber hendes hage, og tvinger hendes ansigt mod sit, hvorpå han kysser hende igen. Denne gang på munden. Hun stritter lidt imod. Ikke for meget, men nok til at vise ham, at hun sgu er lidt sur på ham.

Han slår ud med armene og griner: “jeg elsker, når du er sur på mig.” Han er pisse irriterende, synes hun, og aftenen går præcis som ventet. Isabella laver mad. Hun bader Emil og putter ham. Hun rydder op, mens Simon ser alvorligt på diverse jobsider på nettet imens. Hun trasker træt i bad og går direkte i seng med fjernbetjeningen i et fast greb i hånden. Hurtigt tænder hun for flimmeren for at dæmpe irritationen. Hvis ikke hun abstraherer med hjernedød underholdning nu, så kommer hun helt sikkert til at råbe ad Simon. I dag er hun mere end tæt på at råbe med mega store bogstaver.

Luksusfælden kører halvvejs inde i programmet, da Simon lister ind i sengen til hende. Hun gider ikke se på ham. Hun er sur, og det er helt okay, at han mærker det. De er nødt til at få snakket det her ud. Han bliver nødt til at deltage aktivt i deres fælles liv. Simon putter sig ind til hende. Hun rykker sig et par centimeter. Bare lige for at markere, at hun ikke gider putte. Han lader en hånd glide ind under dynen og kærtegner hendes mave. Isabella ser bestemt på ham, “nej skat. Jeg har ikke lyst.”

Følelsen af at være vred og skuffet fylder for meget i hende, og fandeme om hun ikke også skal give ham nydelse nu. Det er jo ikke, fordi hun mener, at han skal gøre sig fortjent til den. Eller gør hun? Jo, måske lidt. Havde han dog bare gjort som i gamle dage, hvor de begge kom hjem fra arbejde. Dengang var han skide god til at handle ind, mens hun hentede Emil. Og når de kom hjem, var han i fuld sving i køkkenet. Og de ryddede op sammen som det mest naturlige i verden. Og så var der bade/puttetid med deres lille guldklump. De kappedes nogle gange om at få den lille til at grine sig i søvn. Og bagefter nød de voksentid med et glas vin, backgammon og nogle gange hed elskov. For var der noget, de var gode til, så var det det.

Men nu var alting anderledes. For Isabella i det mindste. Simon kravler under dynen og kysser hendes mave. Hun skubber ham nænsomt væk, men han klukker af grin dernede. Han presser sit hoved mod maven igen, og hun gentager sin afvisning af ham, hvilket han lige så muntert ignorerer. Bestemt styrer han mod hendes venusbjerg og kysser hende, og hun opgiver. Okay, tænker hun. Så lad os få det overstået! Så jeg kan vende tilbage til næste afsnit af min osteklokke. Hun beslutter sig for ikke at deltage aktivt, men at lade ham om hele akten. Liggende som en slaskedukke lader hun Simon slikke sine kønslæber. Han stikker blidt tungen ind i åbningen, mens hans hænder kæler hendes mave, talje og om på ballerne. Hans tunge finder klitoris, som bliver hård. Fandens også, tænker Isabella. Jeg er pisse sur, og min illoyale krop reagerer fricking positivt?

Simon ved, hvilke knapper han skal trykke på. Han mærker med en finger lige inde for hendes åbning og stimulerer klitoris musklen indefra. Han venter til det rette øjeblik, hvor han kan mærke klimaks nærme sig hos hende. Med største præcision trænger han ind i hende, samler hendes ben, for han ved, at hun stimuleres bedst sådan. Så ligger han med spredte ben over hende og elsker med hende rytmisk. Hun kan ikke undgå at få en orgasme. Og lige inden orgasmen kommer, bruger hun al sin energi på ikke at få den. Fandeme nej, han skal ikke tro, at alt andet er glemt nu, bare fordi han kender min krop – nærmest bedre end mig selv. Han kommer i hende, idet han mærker hendes sammentrækninger.

For pokker da også. Isabella er nu både sur på Simon og sig selv! Det er pisse hamrende irriterende at få en nydelsens gave, når man ikke vil have den. Hun er sur på Simon. Og irriteret over, at orgasmen sgu da var dejlig. Isabella fik en vred orgasme.

En vred orgasme er her beskrevet i et trygt og kærligt miljø, men den kan sagtens opleves i helt andre rammer. Eksempelvis kan en prostitueret få en med en kunde, som måske har nedgjort hende/ham. Eller den kan i sjældne tilfælde ske under voldtægt. Det er også sket, at mennesker, som er kidnappet over længere tid, får orgasmer af deres kaprere. Her kan Stockholmsyndromet spille en rolle. Eller et menneske, som har lidt under incest, kan som voksen måske kun opleve vrede orgasmer.

Alle disse slags vrede orgasmer afføder en masse skyld og skam. Følelser som er skamfulde i sig selv at indrømme. Lad mig lige slå fast med syvtommersøm: Uanset hvordan din krop reagerer ved overgreb, så er det aldrig din skyld. Ofte er en vred orgasme i en overgrebs situation langt mere ødelæggende psykisk, end den fysiske smerte som kan forekomme ved samme handling.

Hvor mange af os har mon oplevet en vred orgasme? Kan du undgå en vred orgasme? Svaret er ja. Såfremt du får den i trygge omgivelser som Isabella.

Her er respektfuld dialog med din seksuelle partner vigtig. Jeg vil anbefale, at du skaber et trygt og behageligt rum for samtalen, som ikke er i det rum, hvor I dyrker sex. Eller gå eventuelt en tur sammen et stille sted. Sluk mobilen og inviter din partner til at tale om noget, som måske er svært for dig at sige. Giv gerne udtryk for det, for er du i et trygt forhold, så vil din partner lytte.

I kan eventuelt aftale at få “taletid” så ingen af jer bliver afbrudt, når I hver især letter jeres hjerter. For at tydeliggøre, hvornår I hver især har taletid, kan I eventuelt bruge en genstand, som personen med taletid sidder med fysisk. Det er en tydelig reminder for den anden part om, at nu skal der lyttes intenst.

At tale om en vred orgasme er ikke nemt, for den er der jo kun, fordi et eller flere andre problematikker er på spil i jeres liv.

En fantastisk metode til at italesætte et igangværende problem er, at den anden part skal genfortælle, hvad der er blevet sagt og delt, når den, som har inviteret til samtalen, har talt færdigt. Man skal blive ved med genfortællingen, indtil alle følelser er forstået. Dette giver jer begge mulighed for at træde ind i hinandens univers.

Husk på, at alt skal siges på en respektfuld måde, og jeg vil råde jer til se hinanden i øjnene under denne skrøbelige og følsomme persondeling. Øjnene er sjælens spejl. Det er her, vi forstår og tilgiver hinanden.

Du eller I kan vælge at invitere en parterapeut med i samtalen, hvis det er for svært eller uoverskueligt for jer at tage hul på selv.

For dit eget vedkommende, kan du øve dig i at sige fra. Det er muligt, at du tænker, at det gør ikke noget. Jeg kan klare meget for husfreden. Men din krop husker. Din krop reagerer. Det kan være med gråd eller vrede, selvom du måske prøver at undertrykke følelsen.

Jeg må her fortælle dig, at følelsen aldrig forsvinder, hvis du ignorerer den. Du er nødt til at hive den frem i lyset og se den grundigt i øjnene, tale med den og forstå den, før du kan blive den kvit.

En anden måde at gribe en vred orgasme an på, kan være at gå til sexolog. Vi kan hjælpe dig med at øve dig i at sige fra og passe på dig selv, såfremt du selv er villig til at arbejde med den side af dig selv. Alle har ret til at sige nej tak, uden at det behøver at gå ud over forholdet, du er i, eller forholdet til dig selv.

Kontakt mig gerne for eventuel konsultation på www.sexologshe.dk eller på mail: shesexolog@gmail.com