For andet år i træk afholdes Smart City Challenge, hvor deltagerne kan udvikle smarte løsninger på nogle af byens udfordringer. Det foregår den 8. -10. februar 2019 og alle er velkomne.

Med bæredygtighed som årets tema, slår Smart City Challenge dørene op fredag den 8. februar kl. 16.00 til søndag den 10. februar kl. 17.00.

Smart City Challenge er en konkurrence, hvor du kan være med til at finde løsninger på specifikke udfordringer, der bidrager til at nå FN’s verdensmål om mere bæredygtige byer og lokalsamfund.

Frederiksberg Kommune. Foto Anne Beth Witte

I løbet af 48 timer vil studerende, iværksættere, virksomheder, borgere med flere samles for at løse nogle af byens udfordringer, eksempelvis hvordan vi øger folkesundheden, eller hvordan vi kan øge forbruget af elbiler på Frederiksberg. Løsningerne kan være alt fra nye services, arbejdsgange, adfærd, apps, robotteknologi, data, og meget mere. Den bedste løsning vinder en iværksætterpris, som arrangørerne håber vil bidrage til, at idéen bliver omsat til virkelighed.

Borgmester Jørgen Glenthøj (C) understreger, at Smart City Challenge er kommet for at blive: ”Smart City Challenge er en vigtig begivenhed, som rammer lige ned i kernen af, hvordan vi samarbejder på Frederiksberg. Byens mange aktører og borgere mødes og bidrager til byens udvikling ved sammen at tænke nye og innovative tanker. Sidste års Smart City Challenge viste sig at være en stor succes, og jeg håber og tror, at denne begivenhed med tiden vil udvikle sig til at blive endnu større.”

Per Holten-Andersen, Rektor, Copenhagen Business School (CBS), ser frem til at være vært for Smart City Challenge: ”Smart City Challenge er et produkt af samarbejdet i Frederiksberg Science City (FSC) – med KU Science, KU SUND, CBS, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Frederiksberg Kommune. Formålet med FSC er at udvikle styrkepositioner for det samlede vidensmiljø på Frederiksberg. Nøglen hertil er tværfaglighed og interaktion. CBS er stolt af at være vært for Smart City Challenge og understøtte udviklingen af innovative og entreprenante løsninger på aktuelle Smart City udfordringer.”

Arrangementet finder sted i CBS Kilen, Kilevej 14, Frederiksberg. Man kan tilmelde sig på www.smartcitychallenge.dk, og tilmeldingsfristen er den 28. januar 2019.

Fakta Smart City.
En fællesbetegnelse for brugen af ny teknologi og data i udviklingen af moderne byer
På Frederiksberg defineres Smart City som en tilgang, hvor kommunen i samarbejde med borgere og virksomheder, skaber datadrevne løsninger på byens udfordringer.