Frederiksberg er en dejlig by med mange smukke bygningsfacader. Nu kan du nominere de flotteste til Frederiksberg Kommunes facadepræmiering. Det oplyser Frederiksberg Kommune i en pressemeddelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk / Dit Frederiksberg

Kender du en særligt smuk facade på Frederiksberg, som fortjener ekstra anerkendelse og opmærksomhed? Så kan du indstille den i konkurrencen om at vinde prisen som byens flotteste. Alle er velkomne til at bidrage med en eller flere nomineringer.

Du kan nominere ved at sende en mail til bbe@frederiksberg.dk, og fra den 3. juni kan du også nominere på deres Facebook-side. Sidste frist for nominering er den 30. juni. Vinderne offentliggøres den 8. oktober.  Der er ingen særlige krav til en nominering, og alle forslag er velkomne, men de opfordrer alle, der nominerer, til at give en begrundelse og til at vedhæfte eller opslå et billede af facaden.

Det er Frederiksberg Kommunes facadeudvalg, som udpeger de endelige vindere. Præmieringen finder sted hver andet år, og i år er det tredje gang konkurrencen løber af stablen.

I 2018 var der tre kategorier med i alt fire vindere:

Kategorien ”den respektfulde renovering” havde to vindere, nemlig Steen Blichers Vej 2 og Vesterborg, på Jacobys Allé 14-16 med flere. Begge etageejendomme vandt for at have istandsat facaderne med særlig omhu.

Den tidligere landejendom Store Godthåb, Godthåbsvej 79B, vandt kategorien ”den hele bygning” for den omfattende restaurering, der er foretaget i forbindelse med, at hovedhuset er blevet konverteret til tre lejligheder.

I kategorien ”den gode detalje” blev der udpeget to vindere. Et solcelleanlæg som er blevet integreret i taget på en villa på Rathsacksvej 25 og to gadealtaner på Allégade 24A.