Sundt indeklima, bæredygtige materialer, fleksible lokaler, få udgifter til vedligehold og smuk arkitektur. Det er nogle af de fordele, som elever og medarbejdere får glæde af i den nye bygning på Skolen På Duevej på Frederiksberg.

For første gang i Danmark modtager en skolebygning den såkaldte DGNB-certificering. Den nye bygning er cirka 1000 m2 stor, og den er bygget med bærende ydervægge, så den er fleksibel at indrette og kan bruges til mange forskellige undervisningsformål i fremtiden. Lige nu benyttes den til klasseværelser til børnene, lærerfaciliteter og som gymnastiksal.

Frederiksberg Kommune. Foto Anne Beth Witte

Bygningen er det første ud af tre forsøgsprojekter i forbindelse med Frederiksberg Kommunes satsning på bæredygtigt byggeri via DGNB-ordningen, en international ordning der vægter miljø, økonomi og sociale forhold ligeligt i forbindelse med nye byggerier. Bygningen modtager en DGNB guld certificering samt en DGNB diamant som tildeles projekter med særlig høj arkitektonisk kvalitet. Skolen på Duevej er blandt de første til at få tildelt DGNB diamant.

Borgmester Simon Aggesen (C) er glad for indsatsen: ”Bygningen er et eksempel på fremtidens bæredygtige byggeri – og på Frederiksberg går vi forrest også her. Skolen på Duevej er en fantastisk skole, hvor elever og medarbejdere arbejder målrettet med hensynet til miljøet, som en del af både undervisningen og hverdagen. Derfor kan Danmarks første DGNB-certificerede skolebygning ikke ligge et bedre sted, og jeg håber, alle bliver glade for den,” siger han.

Formand for Frederiksberg Kommunes Undervisningsudvalg, Michael Vindfeldt (A):
”Vi sikrer skolens elever og medarbejdere gode og smukke rammer for deres hverdag, samtidig med at vi bygger bæredygtigt og langtidsholdbart. Jeg er glad for, at skolen lagde rammer til det første store DGNB-projekt i kommunen, og det glæder mig, at de næste projekter af samme slags kan drage nytte af de erfaringer, vi har gjort os med dette byggeri”, siger han.

Festen finder sted onsdag den 12. juni klokken 10. Adressen er Duevej 63 på Frederiksberg.

DGNB – Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen en international certificering for bæredygtigt byggeri vægter miljø, økonomi og sociale forhold ligeligt Frederiksberg Kommune satser målrettet på DGNB. De næste DGNB byggerier er en klub og et plejecenter

De står bag bygningen.
Frederiksberg Kommune er bygherre
Totalrådgiver er Aart Architects A/S med Nordic office of Architecture som underrådgiver
Landskabsarkitekt er Masu Planning APS
Ingeniører er Henrik Larsen A/S, Jørgen Nielsen og Orbicon A/S
Entreprenør er Elindco Byggefirma A/S