Frederiksberg er er trygt sted at bo. Faktisk er Frederiksberg ifølge en undersøgelse* den sikreste kommune at bo i, hvis man tæller de

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

deciderede ø-kommuner fra.

Men desværre oplever vi fra tid til anden, at der sker såkaldte trick-tyverier, hvor tyvene, under påskud af for eksempel at komme fra hjemmeplejen eller andre kommunale serviceenheder, snyder sig ind i folks hjem og stjæler for eksempel penge, smykker eller andre værdigenstande.

Tricktyvene er snu, og kan virke meget overbevisende. Men der er heldigvis en måde, du kan undgå at blive udsat for at blive snydt. Kommunens medarbejdere og vores private leverandører har nemlig altid et ID-kort på sig, så man kan se hvor de kommer fra.

Hvis du oplever at nogen, du ikke tidligere har set eller kender i forvejen, udgiver sig for at komme fra kommunen, bør du altid bede om at se ID-kort inden du lukker vedkommende ind i din bolig.

Hvis du er i tvivl, er det altid bedre at afvise end at lukke en fremmed ind. Du kan få flere gode råd om, hvordan du undgår tricktyveri hos Det Kriminalpræventive Råd på: www.dkr.dk/tyveri/tricktyveri-i-hjemmet  

*Undersøgelsen er foretaget af Mikonomi.dk i 2018