Flere end 250.000 husstande får mulighed for at opleve dansk toptennis, når SPORT LIVE i denne sæson blænder op for Elitedivisionen og DM-finaler.

Tv-kanalen dækker 2. runde af grundspillet i Elitedivisionen – danmarksmesterskabet for klubhold – onsdag d. 12. maj på KB’s udendørs baner på Peter Bangs Vej, hvor sidste års sølvvindende kvinder får besøg af Hørsholm Rungsted Tennisklub.

Som udgangspunkt sendes der direkte fra banerne på Frederiksberg fra kl. 18 og frem til kl. 20.25. Eventuelle tidligere kampe vil blive vist forskudt på kanalen senere på aftenen. Man kan holde sig opdateret om sendetiderne på www.sport-live.dk.

De otte klubhold spiller alle mod alle én gang i grundspillet, der består af syv spillerunder frem til august, og SPORT LIVE sender fra hver runde. Tv-dækningen af grundspillet vil skiftevis fokusere på kampe fra mændenes og kvindernes rækker.

SPORT LIVE sender fra danske sports- og idrætsbegivenheder, der normalt ikke bliver dækket på tv. Kanalen har et tæt samarbejde med forbund og klubber for at sikre, at sportsgrene og turneringer får den opmærksomhed, som de fortjener, forklarer direktør Flemming Kjellerup fra F3 Media Group, der driver kanalen.

“Vi er glade for at dække nogle af de mange idræts- og sportsbegivenheder, som ellers aldrig ville finde vej til tv-skærmene. SPORT LIVE har fået en utrolig positiv modtagelse, og antallet af abonnenter er støt stigende. Det betyder, at vi får mulighed for at producere og sende endnu mere dansk kvalitetsindhold. Vi ved, at tv-dækning er med til at tiltrække nye medlemmer og sponsorer til klubberne og dermed sikre deres eksistensgrundlag. Det har aldrig været vigtigere end netop i denne tid, hvor de lokale klubber er hårdt ramt at corona-restriktioner. Så vi er stolte over, at vi på denne måde bringer tennissporten ud til et større tv-publikum,” siger Flemming Kjellerup.

Tv-dækningen af Elitedivisionen og DM-finalerne er resultatet af en ny toårig samarbejdsaftale mellem SPORT LIVE og Dansk Tennis Forbund. Det er første gang nogensinde, at Elitedivisionen vises på tv, og det vækker begejstring hos forbundet.

”Vi er rigtig glade for at have indgået den her aftale med SPORT LIVE, som sikrer dansk toptennis på en dansk kanal. Elitedivisionen er inde i en spændende udvikling og har et meget højt sportsligt niveau. Nu tager vi endnu et skridt i udviklingen af holdturneringen med tv-transmissioner fra grundspillet og finalerne,” siger Joakim Thörring, som er turneringsansvarlig i Dansk Tennis Forbunds bestyrelse.

Også i KB Tennis glæder man sig over den øgede tv-eksponering.

“Hos KB er vi rigtigt glade for, at det nu bliver muligt at følge holdkampe på live-tv. Vi lægger meget vægt på at forbedre rammerne omkring holdkampene, så flere kan få glæde af de spændende og medrivende kampe. Herrernes udendørs mesterskab blev eksempelvis afgjort i et dramatisk Match Tiebreak efter en hel dags kampe. Sidste sæson var der flere tv-transmitterede tennisarrangementer, hvilket vidner om, at dansk tennis har et flot niveau. Vi oplever også en stor stigning i tilskuere til vores holdkampe. Tv-transmissionen af holdkampene kan være med til at forstærke den stigende interesse omkring tennis,” siger KB’s tennisformand Nicolaj Caiezza.

SPORT LIVE var tidligere ejet af Danske Spil og sendte under navnet Dantoto Racing Live udelukkende hestevæddeløb. Kanalen blev overtaget af F3 Media Group for tre år siden, og den sender stadig meget hestesport. Men der kommer gradvis flere og flere produktioner fra andre sportsgrene og idræt, bl.a. fodbold, cykling, motorsport, floorball, futsal – og altså også masser af dansk tennis.

SPORT LIVE er tilgængelig hos YouSee, Canal Digital, Stofa og Waoo. Derudover distribueres kanalen via en række af landets største antenneforeninger og som streamingkanal via YouTv. Kanalen når pt. ud til over 250.000 husstande.

Her kan du læse mere om, hvordan du modtager kanalen.

Foto: Lotte Kruse/KB Tennis.