I en sag om groft telefonbedrageri primært rettet mod ældre borgere har tre mænd i dag tilstået og fået dom. Sagen fortsætter mod yderligere tre tiltalte. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Dommen endte i dag på 4, 4 og 3,5 års fængsel til tre mænd på hhv. 23, 22 og 22 år i dag ved Retten i Lyngby. Den ene 22-årige, der blev idømt 3,5 års fængsel, er desuden blevet tildelt en advarsel om udvisning.

De tre mænd tilstod tidligere i dag bl.a. at have deltaget i omfattende, systematisk og organiseret databedrageri af særlig grov beskaffenhed. Sagen fortsætter mod yderligere tre tiltalte.

De tre mænd blev anholdt den 15. august 2019 i en koordineret aktion på syv forskellige adresser i København og Nordsjælland. I alt blev otte personer anholdt – to af disse har tidligere fået dom.

Den omfattende sag har været efterforsket af Særlig Efterforskning Øst (SEØ) på baggrund af en henvendelse fra Landsdækkende Center for IT-relateret økonomisk Kriminalitet (LCIK).

De tre mænd, der modtog dom i dag, har tilstået 674 tilfælde af bedrageri eller forsøg på bedrageri, hvor de har ringet til fortrinsvis midaldrende og ældre kvinder og udgivet sig for at være fra steder som NemID, banker eller Betalingsservice. De har så forsøgt at franarre dem oplysninger som personnummer og NemID-nøglekort. I 157 tilfælde lykkedes det at få udleveret oplysningerne, hvilket satte dem i stand til at stjæle mere end 11 millioner kroner fra ofrenes konti.

”Jeg er selvfølgelig tilfreds med, at de tre dømte valgte at tilstå det omfattende bedrageri. Dagens dom afspejler da også til dels, hvor dybt forkastelig og utilstedelig denne form for kriminalitet er,” siger senioranklager Rasmus von Stamm.

Anklagemyndigheden havde nedlagt påstand om dom på fem års fængsel og udvisning for bestandigt til den 22-årige, der er afghansk statsborger. Dommen vil nu blive nærlæst, før der tages stilling til en eventuel anke.

Sagen mod de resterende tre tiltalte fortsætter ved Retten i Lyngby frem til 3. december 2020.