Tre mænd på hhv. 21, 24, og 27 år er ved Københavns Byret blevet dømt for at have solgt kokain, blandt andet via sms-beskeder som såkaldt ”hvide bude”. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Foto: Anne Beth Witte

De tre er dømt for at have besiddet og videresolgt mellem 6 og 10,3 kilo kokain til et større antal personer fra august til november 2019. Retten har fundet, at de dømte har haft forskellige roller i netværket.

Den 21-årige blev idømt 12 års fængsel og fik en advarsel om udvisning, mens den 24-årige blev idømt ni år og ni måneders fængsel og blev udvist for bestandig. De er dømt som bagmænd i netværket og blev desuden dømt for besiddelse af to pistoler. Den 27-årige blev idømt ni års fængsel for sin rolle som medhjælper og lagermand.

En fjerde person, en 35-årig mand, er i samme sag idømt to et halvt års fængsel for videreoverdragelse af tre kilo hash og besiddelse af en pistol.

Sagen er efterforsket af Særlig Efterforskning Øst (SEØ) under Københavns Politi, og den første anholdelse fandt sted den 5. november 2019, hvor den 24-årige mand blev anholdt på sin bopæl. Yderligere efterforskning førte herefter til anholdelse af den 21- og 27-årige den 16. november 2019, og den 35-årige blev anholdt den 3. december 2019. Samtlige fire har bopæl i Københavns Politikreds.

»Denne sag er den seneste i en række af sager, hvor hvide bude er blevet dømt. Vi har fokus på at sætte en stopper for de netværk, der distribuerer kokain i kilovis, og strafudmålingerne i dag afspejler da også, hvor alvorligt og samfundsskadeligt denne form for narkokriminalitet er,« siger Gutti Harryson, anklagerfuldmægtig ved Københavns Politi.