Hvorfor taler alle om Tove Ditlevsen 40 år efter hendes død? CPH:DOX og Heartland Festival hylder Tove Ditlevsen til en storslået aften på Aveny-T og følger verdenspremieren på ‘Tove i stykker’ op med en samtale med tre store, danske kvinder, der alle spejler sig i Tove gennem kunsten.

Der står: Denne aften er en del af et nyt, stort samarbejde mellem CPH:DOX og Heartland Festival, der i fællesskab sætter fokus på filmiske portrætter af store kunstnere. Vi præsenterer to store events – en på CPH:DOX og en på Heartland – hvor festivalerne på skift er værter. Denne aften er programchef på Heartland, Rasmus Quistgaard, ved roret. Glæd jer til senere på foråret, hvor vi præsenterer endnu en storslået samtale under Heartland på Fyn i samarbejde mellem de to festivaler, denne gang med CPH:DOX-direktør og grundlægger Tine Fischer som moderator.

OM FILMEN.
En lydcollage af interviews og digtoplæsninger væves sammen med nogle skønne animationer og tager fat i det skæringspunkt, der var mellem liv og litteratur for Tove Ditlevsen. Det er med livet som indsats, at skriften bliver til, og med det levede liv som selve litteraturens grundstof. Vi møder både den hvidvinsdrikkende, bramfrie Tove og den skrøbelige, ensomme sjæl, der udgør den forfatter, som har givet os så mange ord og følelser med på vejen – fra ‘Barndommens gade’ og langt ind i voksenlivet. Hun har altid været der, men oplever alligevel at blive genopdaget fra nye sider for hver ny generation af læsere.

OM HEARTLAND .
Heartland kombinerer live-samtaler og samtidskunst med det bedste fra musik- og madscenen og finder sted fra den 29.-31. maj 2020 i de magiske omgivelser i Slotsparken omkring Egeskov Slot på Midtfyn.

Mød skuespiller Paprika Steen, komponist Jeanett Albeck (Sort Samvittighed) og forfatter Dy Plambeck.

––––––––––
CPH:DOX 2020
18. – 29. marts
Mere information via vores hjemmeside: www.cphdox.dk

Læs mere her og få købt din billet.

Foto: Tove i stykker: Storslået hyldest til Tove Ditlevsen / CPH:DOX