Københavns Politi har anholdt to mænd på 19 og 22 år og sigtet dem for drabsforsøg ved Salon Ørn på Mørkhøjvej i Brønshøj den 24. september 2020. Politiets formodning er, at der er en sammenhæng mellem den episode og drabet på en 20-årig mand i samme frisørsalon fem dage senere. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Foto: ABW
Drabsforsøget fandt sted torsdag den 24. september 2020 i tidsrummet 13.32-13.35. Her kørte to personer forbi Salon Ørn på en motorcykel. Bagsædepassageren holdt en pistol i hånden, og politiets efterforskning peger på, at målet var at skyde og dræbe en 20-årig mand, der arbejdede i frisørsalonen. 

Fem dage senere, den 29. september kl. 12.52, gik en ukendt gerningsmand ind i Salon Ørn og skød den 20-årige på kort afstand, så han afgik ved døden.

»Vi er nu kommet så langt i efterforskningen, at der er en begrundet mistanke om, at de anholdte står bag drabsforsøget. Vi har en formodning om, at der er en sammenhæng mellem den episode og selve drabet, og det vil forhåbentlig blive klarlagt i den videre efterforskning,« siger vicepolitiinspektør Knud Hvass, der er leder af Afdelingen for organiseret kriminalitet i Københavns Politi.

De to mistænkte gerningsmænd blev anholdt torsdag formiddag i Hovedstadsområdet. I forbindelse med anholdelserne blev flere adresser ransaget, og der blev fundet en række effekter, som kan have en relation til sagen. De bliver nu undersøgt nærmere.

Københavns Politi offentliggjorde den 20. februar to videoklip – det ene med overvågningsbilleder af de to mænd på motorcyklen, det andet af drabsmanden på drabstidspunktet den 29. september 2020.

»Vi vil fortsat meget gerne høre fra vidner, der har set noget i området i forbindelse med selve drabet den 29. september,« siger Knud Hvass.

De anholdte bliver fredag formiddag fremstillet i grundlovsforhør, hvor politiet vil begære lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning.