Fra den 13. til 18. september inviterer Frederiksberg Festspil til en række unikke arrangementer. Publikum kan se frem til at opleve kunstens formater på en helt ny måde, når genrer og aktører som bl.a. musiker Teitur, forfatter Naja Marie Aidt og symfoniorkester Copenhagen Phil mødes på Frederiksbergs scener under årets tema: TIDEN.

Musik, dans, litteratur og teater som aldrig set før: Fra den 13. til 18. september vender Frederiksberg Festspil for tredje gang tilbage med unikke koncertoplevelser i fortryllende rammer på udvalgte venues på Frederiksberg. Symfoniorkestre, forfattere, populærartister, digtere og dansere mødes på scenerne, hvor deres kunstarter får lov at spejle sig i hinanden, spille op mod hinanden, smelte sammen og mødes i helt nye konstellationer. Gentænker de traditionelle formater Med et ønske om at åbne kunsten og invitere et bredt og mangfoldigt publikum indenfor, skubber festspillets program til grænserne for den traditionelle koncert- og kunstoplevelse. Ved at lade genrer, kunstformer og forskellige aktører mødes på scenerne, opstår muligheden for at nyt kan spire – tilgængelige oplevelser, fællesskaber og rum, hvor alle er velkomne.

Frederiksberg Festspils kunstneriske leder, Katrine Gislinge udtaler: ”I år er det lykkedes os at skaffe nogle af Nordens største stjerner indenfor både litteratur og klassisk og rytmisk musik! Sammen med lovende, upcoming kunstneriske talenter vil de skabe helt unikke og nytænkende oplevelser, hvor alle kan være med. Det er min store drøm at åbne kunsten for flere. Det gør vi med Frederiksberg Festspil ved at lade de forskellige udøvende og skabende kunstgenrer mødes og spejle sig i hinanden. Vi glæder os til at se en masse – nye som velkendte – ansigter på Frederiksberg!” Program på sporet af tiden Temaet for Frederiksberg Festspil 2022 er TIDEN. Tiden som går, tabes, mistes og fornyr sig – som cirkulær, som ekstatisk. Kunsten kan få tiden til at ophæve sig eller stå stille; sætte den tid, som måles i sekunder og minutter, ud af drift. Nogle af årets arrangementer er inspireret af kulturhistoriens tidsløse mesterværker som Vivaldis årstider, Messiaens Kvartet til tidens ende, Marcel Proust På sporet af den tabte tid, mens andre lader (nu)tidens tanker og tendenser udfolde sig på scenen. Både stjerner og spirende talenter Publikum kan se frem til et diverst program, hvor anerkendte kunstnere som den anmelderroste, færøske singer/songwriter Teitur, den prisvindende, danske forfatter Naja Marie Aidt og den eftertragtede skandinaviske duo Brantelid & Hadland samt mange flere optræder.

Udover at præsentere store, vel- og anerkendte navne, ønsker Frederiksberg Festspil også at fremme lovende, kunstneriske talenter. Derfor er vokalensemblet UngKlang – der lige nu er gået viralt med en video, hvor de synger for Barack Obama – danseteaterkompagniet Spræng og de klassiske musikere Dana Zemtsov og Michael Germer også at finde på programmet. Frederiksberg som bagtæppe Historiske Frederiksberg danner ramme om festspillet, der vil skabe liv, musik, fest og farver i bybilledet. De mange arrangementer vil finde sted på unikke venues, der kendetegner bydelen: Cisternerne, Landbohøjskolens Festauditorium, La Oficina og Bakkehuset er bare nogle af de steder der i år huser festspillet. Der vil også være mulighed for at få en forfriskning og en bid mad på ét af Frederiksbergs skjulte oaser: I La Oficinas hyggelige gårdhave kan publikum hænge ud mellem koncerterne og måske få en snak og et glas med nogle af festspillets kunstnere. Før den officielle åbningskoncert vil der være forskellige pop-up arrangementer rundt omkring i byens rum: Blandt andet et ”Bach maraton” med cellisten Toke Møldrup, koncerter i Kunstsalonen og danseperformances ved Lydbrøndene, der spiller optagelser fra Danmarks Underholdningsorkester.

Det fulde program offentliggøres løbende på https://frederiksbergfestspil.dk/program-2022/ Billetsalget starter den 1. juli 2022. Frederiksberg Festspil 2022 er støttet af Frederiksberg Kommune, Frederiksbergfonden, Aage og Johanne Louis-Hansen Fonden, Det Obelske Familiefond, William Demant Fonden, Beckett Fonden, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Statens Kunstfond og Erik Birger Christensen Fonden. Med venlig hilsen HAVE Kommunikation & PR For mere information, kontakt venligst: Amalie Søndergaard // amalie@have.dk // 2858 8150 Highlights fra Frederiksberg Festspil 2022: Den 11. september med start og slut i Bakkehuset: ”Bach Maraton”, hvor cellisten Toke Møldrup løber til de forskellige venues på Festspillet og spiller Bachmusik. Den 15. september kl. 19:30 i Landbohøjskolens Festauditorium: Åbningskoncert med Copenhagen Phil, Henning Kraggerud, Andreas Brantelid og UngKlang. Den 16. september kl. 18:30 i Cisternerne: ”Tiden og kroppen” – værk af Signe Lykke med vokalensemblet UngKlang, sanger Hanne Uldal og kunstner TBA. Den 17. september kl. 14:00 på La Oficina: ”Proust og kærligheden” med oplæsninger fra Olaf Johannessen ledsaget af musikerne Teitur, Katrine Gislinge og Bogdan Bozovic. Den 18. september kl. 16:30 på La Oficina: Stor finalekoncert hvor næsten alle musikere, dansere og forfattere fra festspillet medvirker.

Om Frederiksberg Festspil

I 2019 lancerede Katrine Gislinge Day One med en enkelt dag i Møstings Hus. Den bestod af tre koncerter, hvor forskellige musikgenrer blandede sig. Det blev en stor succes med et sjældent set antal flotte tilbagemeldinger. I 2020 blev Day One til Frederiksberg Festspil med 4 festivaldage, og årene efter voksede den til 5 dage. I år strækker festspillet sig over 5 dage med en optaktsfase på 2,5 uge. Der findes allerede en del forskellige festivaler – både klassiske musikfestivaler såvel som festivaler for jazz, rock, poesi og teater. Men idéen med Frederiksberg Festspil er at lade genrerne spejle sig mere i hinanden. Med udgangspunkt i den klassiske musik inviteres poesien, dansen, litteraturen og scenekunsten ind i unikke møder, der foregår på de forskellige museer, kulturhuse, teatre, spillesteder og kirker på hele Frederiksberg. Hvert år skal der være et kunstnerisk tema, som de forskellige arrangementer skal undersøge og behandle. Frederiksberg Festspil foregår i en poetisk og intim atmosfære, hvor publikum hele tiden føler sig særligt indbudte – men meget velkomne, uanset hvem de er. Selvom ambitionen er at vokse i størrelse år for år, så ønsker festspillet at bevare en snert af den musikalske eventyrfortælling og værne om den kunstneriske idé, som hvert år skal omkranse alle arrangementer.