At finde en bolig i disse tider kan være svært. Særligt i og omkring landets store byer, er der lige nu rigtig meget fart på boligmarkedet, og de mest attraktive boliger ryger derfor hurtigt. Selvom man let kan blive fristet til at lave en hurtig handel, er det vigtigt, at du sørger for at være grundig, når du køber din bolig. Husk på, at et boligkøb både er en stor investering og en beslutning, der bliver afgørende for dit liv de næste mange år.

For at dit boligkøb bliver en garanteret succes, er der mange ting, du skal have styr på; størrelse på boligen, indretning, finansiering og mange andre ting. Herunder det juridiske. Det er her en boligadvokat kommer i spil, da deres opgave er at sikre, at du kan være tryg ved, at der er styr på alt juraen og alle formaliteterne. Dels sørger boligadvokaten for at gå alle handlens dokumenter såsom købsaftale, tingbogsattest og lignende igennem for at efterse, at alt er i orden. Dels sørger boligadvokaten for at få styr de formelle og praktiske dele af handlen. Det gælder blandt andet skødet, tinglysning, ejerskifteforsikring og refusionsopgørelsen.

Kort sagt har boligadvokaten styr på det juridiske, så du ikke behøver. Uanset om du skal købe lejlighed, byggegrund, landejendom eller du står foran et selvsalg, anbefales det, at du tager en boligadvokat med som rådgiver. Med en boligadvokat får du en professionel rådgiver, som kan guide dig uden om dårlige handler og de fælder, man let kan komme til at gå i, når man handler på boligmarkedet. Dertil har det den fordel, at du får en rådgiver, som kun har fokus på at varetage dine interesser og sikre dig så god en handel som muligt. Det lyder måske indlysende, men mange boligkøbere går i den fælde, at de forlader sig for meget på det, ejendomsmægleren siger. Mange glemmer, at ejendomsmægleren får sin løn fra sælger og derfor kun har fokus på at varetage sælgers og ejendomsmæglerens egne interesser.

Derfor er det smart at vælge en boligadvokat, der har dine interesser som førsteprioritet. Hvis du handler bolig på eller omkring Frederiksberg kan du med fordel kontakte en boligadvokat på Frederiksberg. Det gælder også, hvis din drømmebolig ikke ligger på Frederiksberg.

Guidning og rådgivning
Boligmarkedet kan være utroligt svært at navigere sig igennem, men med den rigtige rådgivning er det heldigvis ikke umuligt. Som minimum bør du alliere dig med en boligadvokat, når du handler bolig. Derudover kan det også være en god ide at få en byggesagkyndig med ind over til at gennemgå boligens fysiske stand.

Dine rådgiveres fremmeste opgave vil være at guide dig sikkert igennem, så du ikke dummer dig eller overser en vigtig detalje, som har afgørende betydning for, om handlen er god eller ej. Det er eksempelvis surt at bruge millioner af kroner på en ejendom, som ikke lovligt kan bruges til det, du havde drømt om. For at undgå en sådan situation, bør du få en erfaren med ind over, som kan hjælpe dig med at gå det hele igennem, før handlen gennemføres. På den måde kan du være sikker på, at alt er, som det skal være, og handlen svarer til det, du forventer. Husk på, at dine udgifter til ordentlig rådgivning er småpenge sammenlignet med, hvad der investeres i en almindelig bolighandel.

Udover selve handlen kan det også være en god ide drøfte andre forhold omkring handlen med en boligadvokat. Særligt hvis du køber boligen sammen med en anden. Det er en rigtig god ide, hvis der fra en start er styr på, hvordan ejerskabet skal fordeles, og hvordan i hver især skal stilles, hvis i på et tidspunkt bliver uenige og går fra hinanden eller hvis en afgår ved døden. En boligadvokat kan hjælpe jer med at få en hensigtsmæssig og gangbar aftale på plads, så der ikke først skal findes en løsning, når situationen er blevet uløselig.

Byggegrunde
Hvis drømmeboligen simpelthen ikke er til at drive frem, må man jo gøre det selv. Her kan man købe en byggegrund og selv opføre drømmeboligen, men det er der også en masse juridisk-volapyk ved. Både når byggegrunden skal indkøbes, og når det skal laves aftaler med håndværkere, arkitekter og lignende. Din boligadvokat kan hjælpe med at få styr på alt det, så både købet af grunden og byggeriet bliver en succes. Særligt når der skal laves aftaler med håndværkerne, og disse skal administreres, er det en fordel at have en erfaren rådgiver med på sidelinjen. Erfaringsmæssigt opstår der nemlig meget ofte både store og små problemer undervejs i et byggeri, som det er vigtigt både at have garderet sig imod i aftalerne og få adresseret, så snart de opstår.

Selvsalg
Hvis du står foran at købe ny bolig, har du måske samtidig en gammel bolig, du skal af med. De fleste vælger at sælge gennem en mægler. Hvis du er klar på spare penge ved at klare lidt flere opgaver selv, kan selvsalg være en mulighed. Selvsalg betyder, at boligen sælges uden mægler. Hvis du vælger den løsning kan du spare en del penge til ejendomsmæglerens salær. Til gengæld anbefales det, at du tager en boligadvokat med til at sikre, at der er styr på den juridiske del. Din boligadvokat kan her hjælpe dig med at udarbejde en købsaftale og sikre gennemførelsen af handlen. På den måde kan du både spare penge uden at gå på kompromis med din sikkerhed for bagefter at blive mødt med et krav fra køber.

Hvis du handler bolig på eller omkring Frederiksberg kan du med fordel kontakte en boligadvokat på Frederiksberg. Foto: JTL