Byens børn skal have adgang til og viden om naturen. Det er ønsket bag en ny aftale mellem Frederiksberg Kommune og Zoologisk Have, meddeler kommunen.

Aftalen betyder, at børnene i byens daginstitutioner kan komme mere i Zoologisk Have og lære mere om dyrene, naturen og livet i Zoo. Derudover indeholder aftalen også et kompetenceforløb for ansatte i institutionerne, så de i hverdagen kan arbejde videre med at stimulere børnenes interesse for og glæde ved naturen.

Borgmester Simon Aggesen (C) er begejstret for aftalen:

”Først og fremmest er det skønt, at byens børn kommer tættere på naturen og på dyrene i Zoo, og at deres naturlige nysgerrighed stimuleres, allerede fra de er helt små. Aftalen er bare ét eksempel på de mange indsatser, vi arbejder med, for at gøre Frederiksberg til den bedste by for børnefamilier. Samtidig glæder jeg mig over samarbejdet mellem en af byens store kulturinstitutioner og kommunen. Et samarbejde, der kommer alle til gode, og som viser sammenhængskraften i byen,” siger han.

Aftalen træder i kraft i midten af maj og varer i første omgang til slutningen af 2022. Dernæst skal partnerne evaluere aftalen, før Frederiksberg Kommunalbestyrelse beslutter, om den skal fortsætte.

Der er samlet afsat 300.000 kroner til indsatsen i 2021 og 2022.

Kilde

solhat abw
Foto: ABW