Meget tyder på, at danskerne vil holde ferie i Danmark i år. Antallet af danske sommerhusbookinger er nemlig steget med intet mindre end 60 procent. i forhold til samme periode sidste år, lyder det fra DanCenter, der er en af landets største feriehusudlejere. Det kan ifølge Feriehusudlejernes Brancheforening ende med at få afgørende betydning for branchens overlevelse. Det oplyser DanCenter i en pressemeddelse.

PR-Foto: DanCenter

Sommerhusbranchen lider i øjeblikket hårdt under den aktuelle coronakrise, der har revet tæppet væk under turismeerhvervet med lukkede grænser og manglende omsætning i milliardklassen. Men nu er der imidlertid lys at spore for enden af tunnelen, lyder det fra en af Danmarks førende feriehusudlejere, DanCenter. DanCenter, som har mere end 60 års erfaring i feriehusbranchen, oplever netop nu en markant fremgang i bookinger fra danske turister.

– Meget tyder på, at vi i år skal kigge langt efter de udenlandske gæster, og derfor er det glædeligt at se, at danskerne i langt højere grad end tidligere vælger at booke deres ferie i Danmark. Vi oplever i øjeblikket en stigning på 60 procent i antallet af danske bookinger sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, mens antallet af last minute-bookinger er steget med 150 procent. Det er bestemt en kærkommen udvikling i en ellers udfordrende tid, lyder det fra adm. direktør i DanCenter, Kim Holmsted, der også er formand for Feriehusudlejernes Brancheforening.

2019 blev rekordår for dansk feriehusudlejning med hele 20,8 mio. overnatninger, heraf var 13,3 mio. fra Tyskland og 5,3 mio. fra Danmark. 2020 tegnede længe til at blive endnu et succesfuldt feriehus-år, og de seneste tal fra Danmarks Statistik inden krisen viste en fremgang i antal bookede husuger på 8 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Men selvom coronakrisen har revet tæppet væk under det positive billede, så er der alligevel begyndende optimisme at spore hos Kim Holmsted. – Vi håber naturligvis på en grænseåbning inden længe, og derudover kommer vi til at intensivere vores markedsføring mod danskerne den kommende periode i håb om at vinde noget af det tabte tilbage og forhåbentlig forlænge højsæsonen ind i efteråret.

Opvejer ikke tabet af udenlandske overnatninger.
Hos Feriehusudlejernes Brancheforening kan man nikke genkendende til den positive udvikling i antallet af danske bookinger, men det opvejer ikke tabet af de udenlandske overnatninger.

– Stigningen i antallet af danske bookinger betyder, at der er håb for branchens overlevelse, men danskerne kan naturligvis ikke alene opveje det tab, vi kommer til at opleve med fraværet af især tyske overnatninger. Når det er sagt, så håber vi naturligvis, at danskerne vil fortsætte med at bakke op og holde sommerferien hjemme i Danmark, siger adm. direktør for Feriehusudlejernes Brancheforening, Carlos Villaro Lassen, og tilføjer: – Danmark har som et af de eneste lande i Europa opretholdt muligheden for at tage på sommerhusferie i eget land, og vi beviste i påsken, at det kan lade sig gøre samtidig med, at man overholder myndighedernes retningslinjer. Sommerhuse er et oplagt sted at isolere sig og en tryg ferieform i disse coronatider. Folk skal bare huske at passe på de lokale og tage gode hensyn, ligesom de gør alle andre steder.

Carlos Villaro Lassen tilføjer desuden, at brancheforeningen håber på en genåbning af grænserne forud for sommersæsonen.