Flere og flere danskere vælger at slippe væk fra den hektiske juletravlhed med en fredfyldt ferie i sommerhus. Det mærker man blandt andet hos en af landets førende feriehusudlejere, DanCenter, som de seneste år har oplevet en markant stigning i antallet af danske bookinger i december. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Foto: DanCenter

Den søde juletid står for døren, og det betyder samvær og hyggelige stunder med familien. De seneste år har danskerne i stigende grad kombineret julen med en tur i sommerhus eller et ophold på et af landets populære feriecentre, hvor man for alvor kan trække stikket og glemme juleræsets stress og jag.

Ifølge Danmarks Statistik er antallet af husuger booket i december steget med 41 procent siden 2015, mens antallet af overnatninger på landets feriecentre er steget med knap 14 procent i samme periode. Denne tendens mærker man i høj grad hos en af landets førende feriehusudlejere DanCenter og søsterselskabet Danland: – Danskerne har de seneste år fået øjnene op for at bruge deres juleferie i et sommerhus eller på et feriecenter, og corona har tilsyneladende skubbet yderligere til denne tendens. Faktisk har vi fra 2018 til 2019 oplevet en stigning på 72 procent i antallet af danske bookinger fra den 15. december og året ud på tværs af DanCenter og Danland. Det er en tendens, som vi i høj grad også mærker i år, hvor antallet af danske bookinger i samme periode hidtil er mere end fordoblet sammenlignet med sidste år, fortæller adm. direktør i DanCenter, Kim Holmsted, der ligeledes er formand for Feriehusudlejernes Brancheforening.

Det er i særdeleshed helligdagene omkring jul og nytårsaften er populære blandt danskerne. Fra 2018 til 2019 har DanCenter oplevet stigning i antallet af danske bookinger i årets sidste uge på 41,5 procent, og den tendens ser ud til at fortsætte i år, hvor bookingerne i samme periode har rundet en stigning på mere end 148 procent.

Kim Holmsted tilføjer desuden, at man hos DanCenter især oplever, at gæsterne efterspørger sommerhuse med pool, spa og sauna, hvor man kan komme helt ned i gear og lade både skuldrene og julefreden sænke sig.

Ifølge Danmarks Statistik har danskerne hidtil booket 2.661 uger i et af landets sommerhuse i december.