På torsdag d. 18. marts kl. 21,30 sender Xee nemlig programmet Her Sprænges – afsnit 5. Og i det program skal en gammel koldkrigsbunker sprænges væk på Stæhr Johansens Vej. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Her er de fire eksperter fra de to sprængningsvirksomheder. Fra venstre er der Carsten, Mikkel, Nicklas og ude til højre er det Kenneth Wegge PR-Foto

Den opgave er landet hos Sprængningstjenesten Wegge. Op mod 90 kilo dynamit skal affyres, midt på Frederiksberg, og det stiller enormt store krav til metoden og ikke mindst afdækningen. Sprængningerne udløser nemlig vibrationer og tusindvis af fragmenter. Og så ligger den ved siden af en bygning med glasfacade.

I den nye programserie på Xee, “Her Sprænges” følger Xee to firmaer og en gruppe mænd, som udlever deres ultimative drengedrøm, nemlig at sprænge ting i luften, igennem deres arbejde. Men det er langt fra ufarligt, når tonstunge konstruktioner skal sprænges i luften med kilovis af sprængstof. Jobbet kræver præcision, forsigtighed og stor tålmodighed. Og så kræver det også, at man rykker ud, når kunden ønsker det – uanset tid og sted – og det betyder, at familielivet til tider sættes på standby.

Men alt det hårde arbejde og de mange forberedelser er det hele værd, når de råber “Her Sprænges”, trykker på detonatorknappen og ser alt lige fra skorstene, vindmøller, betonfundamenter og træer splintres i tusindvis af stykker.