Elever i skolens SFO og klub kan blive meget klogere på klima og bynatur fra næste år, når en ny, banebrydende klub bliver til i et samarbejde mellem skolen og Københavns Universitet – og med støtte af VILLUM FONDEN.

Jord, planter, dyr samt vand, vind og vejr. Det er blandt de temaforløb, som elever mellem seks og elleve år kan vælge i Skolen på Grundtvigsvejs nye scienceklub til næste år.

De enkelte temaforløb tager udgangspunkt i aktuelle problemstillinger, som eleverne undersøger og arbejder med løsningsforslag til – alt sammen på en lystbetonet måde, hvor elevernes undren og nysgerrighed driver arbejdet.

Borgmester Simon Aggesen (C) er begejstret for planerne: ”Klima og natur er en af tidens vigtigste dagsordener, og det er fremragende, at Skolen på Grundtvigsvej giver eleverne adgang til endnu større viden om og forståelse for bynatur og klima. Frederiksbergs skolers i forvejen skarpe science-profil styrkes endnu mere med dette nye projekt, som jeg glæder mig meget til at følge, når det tager form næste år,” siger han.

De første temaforløb begynder på den anden side af nytår og fortsætter i løbet af 2020. Derefter er det idéen, at tilbuddet bliver en del af den normale hverdag i SFO og klub.

Formand for Frederiksberg Kommunes Undervisningsudvalg, Michael Vindfeldt (A), glæder sig over det endnu stærkere fokus på science, klima og natur i Frederiksbergs skoler: ”Jeg håber, eleverne bliver glade for dette nye tiltag, og at det medfører en masse sjove oplevelser og god læring. At tilbuddet er kommet til i et samarbejde mellem skolen og Københavns Universitet gør det endnu bedre og vidner om en høj faglig og pædagogisk kvalitet. Et godt eksempel på Frederiksberg som vidensby,” siger han.

VILLUM FONDEN har støttet udviklingen af scienceklubben med godt 800.000 kroner.

Læs pressemeddelsen her.