Nogle mennesker er født med en skæv næseskillevæg. Dette kan give nogle kosmetiske usikkerheder i forhold til hvordan det kan se ud. Ikke alle er okay med hvordan det til tider ser ud. Det er dog ikke ved alle at man kan se det overhovedet. Om man kan se at en person har skæv næseskillevæg eller ej, kan det giver problemer med vejrtrækningen.

En skæv næseskillevæg kan opstå, hvis man brækker næsen så viden om emnet er relevant for alle. En operation imod en skæv næseskillevæg, giver luften mere ”frihed” til at komme både ind og ud af næsen, så vejrtrækning er mindre kompliceret og irriteret.

Operationen – hvordan foregår det?
En operation for skæv næseskillevæg foregår alt sammen i næseborene, hvilket resulterer i at der ikke er nogle synlige ar, da dette kan være irriterende for mange og derudover give usikkerheder. Efter operationen for skæv næseskillevæg, bliver der sat silikoneplader på, så næsen har den støtte som den har brug for under helingen for det bedste resultat. Det er ikke længe, at man skal have disse plader på.
Ligesom de fleste andre operationer, skal du op til operationen faste. Derudover må du ikke have smykker på eller andet, hvor der kan sidde bakterier i. Dette gælder også neglelak. Det er for at undgå infektioner og andre komplikationer efter operationen. Derudover skal du selv være ren og det bliver du ved at tage et bad på dagen, så du er så ren som muligt når du kommer ind på operationsstuen.

Når operationen er overstået
Igen, som ved andre operationer, kommer du til opvågning, hvor du bliver observeret indtil du er klar til at komme hjem. Du skal ikke selv køre, da man efter en operation godt kan være lidt rundforvirret, svimmel eller andet. Når du er ved dine fulde fem igen, får du at vide hvordan du skal foreholde dig de næste 7-10 dage efter operationen:

Undgå for meget unødvendig fysisk aktivitet. Tag få smertestillende, hvis du har behov for dette. Specielt op til kontrollen. Derudover får du at vide, at du skal kontakte lægen hvis du har hovedpine, høj grad af smerte, voldsomt næseblod og/eller feber. Det er dog i få tilfælde at disse symptomer opstår, så du kan foreholde dig roligt og sikkert. Det er vigtigt at følge lægens anvisninger, så din næse kan hele bedst muligt uden komplikationer, ubehag eller andet. Eller kan man altid ringe til lægen, hvis der er tvivl om noget.

En operation for skæv næseskillevæg foregår alt sammen i næseborene, hvilket resulterer i at der ikke er nogle synlige ar. Pressefoto.