At have en korrekt arbejdsstilling er essentielt, ikke blot for din arbejdsomhed, men også for dit generelle velvære og din sundhed. Af den grund kan det i mange tilfælde betale sig at gøre plads til ergonomiske løsninger, der bedre understøtter din krops naturlige form og bevægelser under kontorarbejdet.

Undgå computerrelaterede skader i nakke, skulder, ryg og arm
Der findes mange gode tiltag, som du kan implementere på din arbejdsplads, hvis du ønsker en sundere arbejdsstilling. Her gælder ikke mindst de klassiske tiltag såsom bedre stole, flytbare skærme samt hævesænkeskriveborde, der kan være med til at sikre en god kropsholdning og en variation i bevægelsesmulighederne.

Det er ikke naturligt for kroppen at forblive statisk i løbet af dagen, hvorfor ergonomiske løsninger er essentielle. Disse kan også implementeres i selve computerarbejdet, for eksempel med udstyr fra Mousetrapper.

Hvad er Mousetrapper – og hvordan kan det hjælpe din ergonomi?
Mousetrapper har en række forskellige ergonomiske løsninger til tastaturarbejde. Her tæller ikke mindst emner såsom trådløse mus, håndledsstøttede tastaturer og andre arbejdsforbedrende tiltag til brug i kontoret. Mousetrapper kommer i mange forskellige modeller, og du kan altså i høj grad tilpasse dit ergonomiske velvære til netop dine behov.

At passe på sin krop er noget, de fleste går op i. Alligevel overser mange de konsekvenser, som en dårlig arbejdsstilling kan føre til. Specielt når denne arbejdsstilling bruges over mange timer om dagen og ofte også mange dage om ugen, risikerer du, at problemerne bygger sig op i en grad, hvor de kan få konsekvenser.

At gøre noget ved de dårlige arbejdsstillinger behøver ikke at være svært, og selv uden dyre redskaber kan du gøre en stor forskel for dig selv og dit velvære. Sørg for eksempel for at bryde med det statiske arbejde af og til, og sørg for at sidde korrekt ved computeren under arbejdet.

At passe på sin krop er noget, de fleste går op i. Alligevel overser mange de konsekvenser, som en dårlig arbejdsstilling kan føre til. Foto: ABW