Chardonnay er en af de mest populære druer, når det gælder fremstilling af hvidvin. Det skyldes hovedsageligt, at den er meget let at dyrke, og så er det en drue der kan tilpasse sig forskellige klimaforhold. Holte Vinlager Frederiksberg har sat et stærkt hold af lækre Chardonnay vine, og her har de seks forrygende anbefalinger til dig:

Beauvignac Chardonnay
2020 Languedoc

Denne hvidvin fandt vi på Vinexpo (verdens største vinmesse) i 1997, og den har været vores mest solgte hvidvin lige siden.

Druerne til vinen får lov at hænge ekstra lang tid på vinstokkene, og det giver en vin med en skøn, frisk frugt, som samtidigt fremstår den fed og fyldig.

Mâcon-Villages
2019 Bourgogne

Vinen er tør, fyldig, kompleks og mineralsk – præcis som man kan forvente sig af en traditionel Chardonnay fra Bourgogne.

I gamle dage var Mâcon mest kendt for røde vine. I dag er de hvide vine altdominerende, og hurra for det!

Chablis
2019

Klassisk Chablis – hvor er det bare godt!

Allerede ved at dufte til vinen får man lyst til en rejemad. Smagen imponerer ligeledes, og man forstår godt hvorfor, at Chablis-navnet betragtes som det måske mest berømte hvidvins-distrikt i verden.

Crémant d’Alsace
Brut Vintage 2016

Helt unik crémant – den er lavet på ren Chardonnay og er lagret i 4 år. Herved opnås en fabelagtig smagspalet, indrammet i fine små bobler og en silkeblød tekstur.

Et absolut fabelagtigt og komplekst glas bobler, som smager af god (og dyr) champagne!

4 Rios
2019 Mendoza

I Sydamerika laves der også utrolig gode Chardonnay vine. Denne argentiner er frugtig og levende, og med en frisk og fyldig stil. Et mildt strejf af mandariner og pærer giver vinen dybde, og en anelse fed konsistens.

God til fisk og gerne de fede af slagsen. Også super lækker som terrassevin på en lun sommerdag.

Observer Reserve
2020 Curicó Valley

I Chile kan man også godt finde ud af det med Chardonnay. Med denne skønne hvidvin er det lykkedes vinbonden at få fedme og syre til at balancere perfekt, hvilket resulterer i en herlig hvidvin med frugtige nuancer af fersken og melon.

Simpelthen en ”crowdpleaser”!

Lidt om Chardonnay:
Chardonnay er en grøn druesort, der oprindeligt kommer fra i Bourgogne i Frankrig, men i dag kan du finde den overalt i de vinproducerende vinlande. I alt er der plantet over 210.000 hektar vinmarker med Chardonnay over hele verden.

De typiske træk ved Chardonnay vine fra et køligt klima er forskellige fra dem, der produceres i et varmere klima. Det kølige klima giver typisk sprøde og elegante vine med lavere alkohol, afbalanceret syre, en lettere krop og en spændende mineralitet. Det varme klima giver til gengæld ofte vine med mindre syre, og så er de typisk fyldigere med højere alkohol og meget rige på frugtsmag.