Letz Sushi gentager sidste års succes og inviterer lørdag den 18. september til Pant Z-dag i 16 af kædens restauranter, bl.a. på Frederiksberg. Her opfordres alle til at indsamle plastik i naturen, som sushikæden efterfølgende vil bytte med kontant rabat på sushi. Jo mere plastik der samles, jo større kontant rabat på sushi.

Naturen og særligt havene er under pres. Hvert minut dumpes der, hvad der svarer til en lastvogn fyldt med plastik i verdenshavene. Plastik, der også ender i den danske natur. Det ønsker Letz Sushi at lave om på.

Derfor inviterer 16 af sushikædens restauranter til Pant Z-Dag i forbindelse med World Clean Up Day lørdag den 18. september fra kl. 12.00-17.00.

Pant Z er et nyt pantmærke, som Letz Sushi introducerede sidste år. På Pant Z-dag giver det al plastik værdi, så det er værd at samle op. Det opsamlede plastik kan nemlig veksles til kontant rabat på sushi.

I 2020 blev der indsamlet 422 kilo plastik fra naturen ved Pant Z-dag. Et tal, som Letz Sushi i år håber at kunne overgå. Formålet med Pant Z-dag og indsamling af plastik i naturen er samtidig at sætte fokus på, at der burde være pant på flere typer plastikemballage.

”Det flyder desværre stadigvæk med plastik i naturen og byerne. Specielt med brugt plastikemballage – til skade for dyr og natur. Vi har i dag et velfungerende pantsystem for tomme dåser og flasker, så de kan genanvendes til nye emballager og spare råstoffer og energi. Det samme system har vi desværre ikke for takeaway- og plastikemballage. Derfor afholder vi igen Pant Z-dag for at sætte fokus på, at der burde være pant på al emballage af plastik. På dagen giver vores eget Pant Z-mærke al plastik værdi i form af kontant rabat på sushi,” siger Anders Barsøe, adm. direktør hos Letz Sushi. Han fortsætter

”Det er vores ambition, at vi i år – sammen med danskerne – kan indsamle endnu mere plastik fra naturen. Vi er klar over, at Pant Z-dagen selvfølgelig ikke kommer til at løse problemet med plastik, men det er vores håb, at vi kan være med til at starte en debat om, hvordan vi kan blive bedre til at håndtere vores plastikemballage i Danmark.”

Arbejder på nyt pantsystem for takeaway-emballage
Meget takeaway-emballage kan i dag ikke genbruges og ryger på forbrændingen – eller ender i naturen.

Hos Letz Sushi er man derfor medstifter af andelsselskabet New Loop, der arbejder på at etablere et forenet, cirkulært pantsystem for takeaway-emballage.

”Danskernes forbrug af takeaway er steget markant i løbet af de seneste år. Det samme er mængden af engangsemballage. Men emballagen har ingen værdi for forbrugerne og ryger på forbrændingen eller glemmes i naturen og byrummet. Hvis vi etablerer et system, hvor emballagen har en værdi, er målet, at det bliver tilbageleveret til enten restaurant, udbringningstjeneste eller standere placeret rundt omkring i byrummet og efterfølgende blive vasket og genbrugt. Det er nogle af de idéer, vi i øjeblikket samarbejder med New Loop om at udvikle, så vi i Danmark kan få etableret et velfungerende pantsystem for takeaway-emballage,” siger Anders Barsøe.

OM PANT Z DAG DEN 18. SEPTEMBER
Letz Sushi afholder ifm. World Clean Up Day lørdag den 18. september Pant Z-dag fra kl. 12.00-17.00. Det sker i følgende restauranter:

KØBENHAVN:
Letz Sushi Amager, Christianshavn, Frederiksberg, Islands Brygge, Nordhavn, Nørrebro, Store Kongensgade, Valby, Vanløse, Vesterbro, Østerbro og Hellerup.

NORDSJÆLLAND:
Letz Sushi Lyngby og Rungsted.

AARHUS:
Letz Sushi Bruunsgade og Guldsmedgade.

SÅDAN FUNGERER DET
1. Saml plastik i naturen
2. Tag det med til din lokale Letz Sushi-restaurant på Pant Z-dag
3. Omsæt plastikken til rabat på sushi. Jo mere plastik du samler, jo større rabat hos Letz Ssuhi.

Letz Sushi tager imod al plastik indsamlet i naturen, der ikke er indbefattet af det normale pantsystem. (Pant A, B og C). Der kan opnås op til 100 kr. rabat på din takeaway afhængigt af mængden af plastik, der pantes.

1/2 pose har en pantværdi på 50 kr.
1 pose har en pantværdi på 75 kr.
1 1/2 pose eller derover har en pantværdi på 100 kr.

En pose defineres som en pose af almindelig indkøbsstørrelse fyldt med plastik.

Læs mere på www.letzsushi.dk/pantz

Pressefoto