Virksomhederne får nu aktiv økonomisk hjælp fra Frederiksberg Kommune for at hjælpe dem i den kommende svære tid. Det oplyses i en pressemeddelse

Mange virksomheder er hårdt ramt af stilstanden i samfundet med aflyste ordrer og manglende omsætning. Derfor er Frederiksberg Kommune nu klar med en række initiativer, der understøtter økonomien i de virksomheder, kommunen samarbejder med. ”Vi ser med meget stor alvor på situationen, og vi skal hjælpe virksomhederne, hvor vi overhovedet kan i denne kritiske tid. Kommunen er en stor spiller, der genererer mange job i det private erhvervsliv. Derfor fremskynder vi betalingerne til vores leverandører, og holder gang i alle bygge- og anlægsopgaver. Vi bliver ved med at lede efter flere muligheder for at hjælpe,” understreger borgmester Simon Aggesen (C).

Frederiksberg Kommune har fremrykket betalinger til leverandører for 105 millioner kroner, så de får deres penge så hurtigt som muligt. I alt får 1292 forskellige private leverandører glæde af den fremrykkede betaling. Den indsats fortsætter kommunen med indtil videre. Derudover har kommunen en lang række aftaler med private leverandører, som der gøres alt for at videreføre, hvor det er muligt, så virksomhederne kan komme hurtigt i gang igen, når krisen er aftaget.

Frederiksberg Kommune har byggeprojekter for 350 millioner kroner i 2020, og de fortsætter, så alle leverandører bevarer deres arbejde og indtjening. Derudover anvender Frederiksberg Kommune 4,1 milliarder kroner i 2020 i service til borgerne, hvilket omfatter ydelser fra en lang række private virksomheder.

Her hjælper Frederiksberg Kommune.
Borgmesteren har bedt forvaltningen vurdere alle områder, hvor der er mulighed for at komme virksomhederne til undsætning inden for lovens rammer. Her er de konkrete områder, hvor der lige nu sættes ind:

Bygge- og anlægsområdet:
Alle igangværende bygge- og renoveringsprojekter holdes i gang. Frederiksberg Kommune understøtter samarbejdet med de forskellige leverandører ved at løse opgaverne via skype og telefon. Det sikrer både arbejdspladser og indtjening hos leverandørerne. Der arbejdes på højtryk med at gøre årets bygge- og anlægsudbud klar, så opgaverne snart kan udbydes, og dermed hjælpe med at holde hjulene i gang.

Betalinger og opkrævninger:
Frederiksberg Kommune har fremrykket alle betalinger til private leverandører, og der arbejdes hurtigt for at ekspedere betalingerne. Har du et tilgodehavende hos kommunen, kan du derfor forvente at få din betaling snarest. Private leverandører af beskæftigelsesindsatser modtager fortsat deres betaling for de forløb, der var bestilt hos dem, selv om borgere i aktivering foreløbig er sendt hjem. Indkøbs- og driftsaftaler med forskellige leverandører vurderes og forhandles individuelt, og der vil blive taget størst mulige hensyn til at fortsætte kundeforholdet. Muligheden for at nedsætte forpagtningsafgift og/eller husleje til virksomheder i kommunens ejendomme er ved at blive undersøgt.

Pasningsmuligheder:
Frederiksberg Kommune tilbyder nødpasning i børnenes sædvanlige institutioner til de børn, hvis forældre skal på arbejde.
Borgmester Simon Aggesen opfordrer desuden til, at vi hver især gør, hvad vi kan for at hjælpe de lokale erhvervsdrivende igennem denne svære tid. ”Fra kommunens gør side gør vi generelt alt, hvad vi kan for at holde hånden under vores erhvervsliv, men jeg vil også gerne sende en opfordring til, at vi alle sammen gør hvad vi kan for at sikre, at vores lokale butikker og erhvervsdrivende overlever denne krise,” siger Simon Aggesen.