Påsken er vel overstået og det har været rigtig lunt. Derfor kan du roligt bruge 5 minutter på at skrue langsomt ned for varmen – på både radiatorer og dit varmeanlæg. Som villaejer kan du nemlig skære et markant beløb af varmeregningen, hvis du stiller dit varmeanlæg efter temperaturerne udenfor.

Kalenderen viser forår, og selv om du måske stadig synes, at det er lidt køligt ude, så er det alligevel en god ide nu at skrue langsomt ned for varmen. På den måde kan du nemlig skære et betydeligt beløb af varmeregningen.

De lunere temperaturer ude betyder, at vi behøver mindre varme på vores radiatorer indenfor. Ifølge HOFORs energirådgivere er der derfor ikke længere grund til, at vores varmeanlæg er indstillet på samme styrke, som da vi skulle holde frostgraderne fra døren.

Brug 5 minutter og spar penge og CO2.
Hvis dit varmeanlæg stadig er indstillet til hård frost, når det milde forårsvejr melder sig, kan du hente betydelige besparelser. På en fyringssæson kan det give en villafamilie omkring 1.500 ekstra kroner at følge lidt med i vejrudsigterne og justere termostaten derefter. Oveni kan du glæde dig over at spare klimaet for overflødig CO2.

– Vi lukker først typisk helt for varmen i midten af maj, når lunen for alvor har meldt sig. I disse måneder op til maj husker vi for det meste at skrue ned for radiatorerne i vores stuer, efterhånden som solen får bedre fat, men mange af os glemmer også at skrue ned på vores fjernvarmeanlæg. Men det er en god ide at gå en kort tur ned i varmekælderen. Der er nemlig ingen grund til, at vores anlæg her i april giver lige så høj varme som midt på vinteren, fortæller Carsten Nielsen, der er energirådgiver hos forsyningsselskabet HOFOR.

Skru ned for varmen, foto: Hofor