Frederiksberg Boldklubs U13-drenge har de seneste uger solgt skrabelodder for Danske Hospitalsklovne. Med salget har fodbolddrengene tjent penge, så de har kunne rejse hele vejen til Venedig og deltage ved et stort, internationalt fodboldstævne i påsken. Udover at tjene penge til turen har fodboldholdet, med salget, støttet Danske Hospitalsklovnes arbejde for indlagte børn.

– Det er super godt, at drengene kommer ud og får sådan en oplevelse. De støtter et rigtig godt formål, tjener penge til fodboldturen, og de mødes om noget andet end fodbold. Det er rigtig godt for sammenholdet, siger Thorsten Jessen, der er træner for Frederiksberg Boldklub U13-drenge, og initiativtager til salget af skrabelodder.

Iført røde klovnenæser, fodbolduniform og højt humør, har drengene solgt skrabelodder i Frederiksbergs gader: – Det er sjovt at gå rundt sammen med sine venner og spørge om folk vil støtte hospitalsklovnene og vores fodboldtur. Mange smiler og bliver glade, og de synes, at det er sjovt, at vi har røde klovnenæser på, lyder det fra Mathias, Alberto og Elias fra fodboldholdet.

Et styrket sammenhold.
For at gøre indsatsen til et fælles projekt, har træner Thorsten Jessen arrangeret, at lotterisalget er foregået som en fælles aktivitet ved et heldagsarrangement: – Vi er startet dagen med at træne, så har vi været ude og sælge skrabelodder, sammen i grupper, og så er vi taget samlet tilbage til vores fodboldklub for at spille kamp om eftermiddagen, fortæller Thorsten Jessen.

Et arrangement, som drengene bakker op om: – Det er rigtig fedt at gå rundt og lave noget sammen. Vi har haft nogle rigtig sjove dage, og det styrker vores sammenhold på holdet, lyder det fra Albert, Karl og Georg fra holdet. Ud over oplevelsen, er drengene ikke i tvivl om, at det er også er en god sag, de støtter: – Det er et rigtig godt formål, fordi børn, der er syge, har det rigtig dårligt. Derfor er det vigtigt, at der kommer hospitalsklovne og giver dem et smil på læberne, siger de.

 Gallini World Cup i Venedig.
Drengenes store engagement, med lotterisalget, har båret frugt. De har tjent penge nok til at komme til Italien – nærmere bestemt Venedig til fodboldstævnet “Gallini World Cup”. Her har de i alle påskedagene spillet fodboldkampe mod hold fra hele verden. – Det har været mega fedt, lyder det fra en af fodbolddrengene, der netop er hjemvendt.

Det er stadig muligt for foreninger og skoleklasser at sælge forårslotteriet for Danske Hospitalsklovne og tjene penge til klub- eller klasseklassen. Læs mere her.

Om Danske Hospitalsklovne.
Danske Hospitalsklovne er en velgørende forening, der ønsker nå ud til alle indlagte børn, der kan have glæde af en hospitalsklovn. Foreningens 45 professionelt uddannede hospitalsklovne spreder smil og glæde hos indlagte børn på alle landets 22 børneafdelinger. Derudover besøger hospitalsklovnene særtilbud og institutioner for børn og unge, blandt andet otte børnepsykiatriske dag- og døgnafsnit. Hospitalsklovnene stilles gratis til rådighed for afdelingerne og lønnes af foreningen. Hospitalsklovnenes arbejde er kun muligt med økonomisk støtte fra private, virksomheder og fonde.

For yderligere info, kontakt:
Josefine Fischer Hüttel, kommunikationsmedarbejder, Danske Hospitalsklovne: josefine@danskehospitalsklovne.dk // Tlf. 31 35 38 66 eller Thorsten Jessen, træner, Frederiksberg Boldklub U13: thorsten@abild.com // Tlf. 27 28 08 72.