​Borgere og medarbejdere ved Region Hovedstadens hospitaler og matrikler får fremover lidt nemmere ved at finde en ladestander, når de ankommer i en elbil. I samarbejde med operatøren Spiri kan regionen nemlig indvie 100 ladestandere denne uge, og mange flere kommer til i de kommende år:

“Vores ambition er at skabe de rette rammer for de mange, der vælger en grøn elbil til, og sikre en pæn fordeling af ladestandere på vores matrikler, samtidig med at vi hjælper den grønne omstilling på vej. Ladepladserne skal dække patienter, medarbejdere og gæsters behov, og derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu kan tage hundrede nye standere i brug. For udviklingen viser tydeligt, at der er brug for at komme ud over stepperne på det grønne område,” fortæller formand for Miljø- og Klimaudvalget i Region Hovedstaden, Line Ervolder Christensen (K).

Projektet med at udvide antallet af ladepladser blev sendt i offentligt udbud over sommeren, og i udbudsmaterialet blev der lagt fokus på kriterier, der sikrer en ladeinfrastruktur, der er åben for alle, og hvor prisen for opladning holdes så lav som muligt.

Det blev ladeoperatøren Spirii, der vandt opgaven, og det er også med Spiriis app, Spirii Go, gæster og medarbejdere i elbil kan oplade og betale for opladning. Prisen for opladning er den laveste offentlige pris på markedet for ad-hoc opladning.

“Vi ønsker at etablere et åbent netværk, som sikrer, at alle kan lade på regionens ladestandere billigt uden at være bundet. Derudover er det vigtigt for os, at der er fokus på brugervenlighed og høj oppetid på ladestanderne. Spirii leverer på alle parametre, og vi ser frem til at fortsætte samarbejdet med dem på de næste 200 ladestandere,” fortæller projektleder Jesper Lauritsen fra Region Hovedstadens Center for Ejendomme.

Med de 100 ladestandere, der nu er sat i drift, har regionen mere end 200 ladepladser på sine matrikler. I de kommende år sættes minimum 100 standere op i både 2022 og 2023. Sammenlagt vil det firedoble antallet af standere på regionens matrikler over perioden.

Foto: SDL