Regeringen har i dag 10. marts 2020 opdateret sine anbefalinger vedrørende Covid19 og anvendelse af kollektiv transport. De opdaterede anbefalinger omfatter en række opfordringer til de trafikselskaber, der driver den kollektive transport og en række opfordringer til de rejsende. Det oplyses i en pressemeddelse fra MOVIA. 

En række nye anbefalinger fra regeringen skal inddæmme smittespredningen af COVID 19, samtidig med at danskernes hverdag søges påvirket mindst muligt.
Movias kommunikationsdirektør Camilla Struckmann: “I Movia har vi som det første og vigtigste koncentreret os om at få myndighedernes opfordringer til borgere og kunder så bredt ud som muligt. Som statsministeren sagde på pressemødet i dag, kan situationen ændre sig meget hurtigt, og det er nødvendigt, at vi alle tager situationen alvorligt. Derfor har vi fokuseret på information om ændret adfærd til borgerne først og fremmest. Vi opfordrer alle til at følge med på coronasmitte.dk, vise hensyn til hinanden, holde afstand, rejse uden for myldretiden, hvis det er muligt, og lade være med at rejse med bus, tog eller metro, hvis man er syg eller formoder at være smittet. Vi følger tæt med i, om opfordringen til borgerne virker, så trængslen bliver mindre og kunderne fordeler sig mere jævnt i trafikken hen over døgnet. 

I Movia er vi også i fuld gang med at se på, hvordan vi i øvrigt kan efterleve myndighedernes opfordring. Vi har tæt dialog med de mange busoperatører, og vi følger myndighedernes krav om en grundig rengøring af busser og toge en gang i døgnet. Vi ser også på, hvor der kan være behov for at sætte ekstra kapacitet ind. I dag har vi fokuseret på information til borgerne. Det er vigtigt, at vi passer godt på hinanden og tager hensyn til de særligt sårbare og svage.”

Følg opdateringerne her.