Artiklen er sponseret

Er det ved at være lang tid siden, du har været ved tandlægen? Det er noget, rigtig mange danskere udskyder eller helt springer over. Nogle bryder sig ikke om at gå til tandlægen, andre synes ikke, det er pengene værd. Det er dog værd at huske på, at et årligt eller halvårligt eftersyn af dine tænder på sigt kan spare dig for ganske mange penge.

Du kan her se et eksempel på en tandlæge på Frederiksberg. Der er mange, der sætter pris på at kunne gå til tandlægen lokalt, så man ikke skal til at bøvle med at skulle med offentlig transport eller starte bilen, for at få det til at fungere. Måske du enten bor på Frederiksberg eller har arbejdsplads der? Så er det oplagt at vælge en tandlæge i nærheden.

Med alderen kan det blive mere og mere udfordrende at holde tænderne ved lige. Det kan være dårlig tandhygiejne, men det kan også ganske enkelt være tænder, der er blevet slidte. Det er naturligvis muligt at få lavet implantater i mange tilfælde, men i videst muligt omfang vil man forsøge at lave tandbevarende behandlinger, så du ikke skal til at udfordres af implantater.

Hvorfor er eftersynet så vigtigt?

Kan du ikke helt regne ud, hvad det magiske ved et tandeftersyn er? Tandeftersynet er kort og simpelt, og det vil være enten tandlægen eller en tandassistent, der vil kigge efter. Her er fokus på plak, huller eller andre tandskader. Det betyder, at du ofte vil være i stand til at fange kommende tandskader i opløbet – og på den måde måske kunne forhindre, at der skal til for eksempel at fyldes et hul.

Ofte vil der også blive lavet en tandrensning til eftersynet, så dine tænder er så godt forberedte som muligt. Hvis du har tandskader, der kræver lidt mere arbejde, kan der være brug for f.eks. en rodbehandling, en krone eller en plastfyldning. Der er naturligvis forskel på, hvad der er behov for, men det er noget af det, en tandlæge vil kunne vejlede dig til.

Hvis ikke du føler dig tryg ved at tage til tandlægen, kan det være en rigtig god idé at oplyse om det. Tandlæge er vant til folk i klinikken, der ikke bryder sig om det – og hvis de er informeret om det, har de mulighed for at tage dig med i processen og forklare, hvad det er, der bliver lavet. Det giver lidt tryghed for mange mennesker.

 

Der er mange, der sætter pris på at kunne gå til tandlægen lokalt. PR-foto

Sider2022