I uge 39 tager Frederiksberg-politikere i praktik for at lære mere om det store arbejde, som frivillige udfører rundt omkring på Frederiksberg. Praktikken skal sætte fokus på de frivilliges indsats og betydning i byen. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

30. september 2016 er Danmarks nationale frivillighedsdag – Frivillig Fredag – hvor det frivillige engagement fejres landet over. Igen i år markerer Frederiksberg dagen ved at invitere kommunalpolitikere i praktik i et frivilligt tilbud i ugen op til Frivillig Fredag.

”Frivillig Fredag praktik” synliggør det frivillige arbejde og skaber et indblik i, hvilken forskel borgerne gør for hinanden på Frederiksberg. Formålet med projektet er at skabe kontakt og øget samarbejde mellem foreninger og kommune.

Jørgen Glenthøj
Jørgen Glenthøj

Borgmester Jørgen Glenthøj (C) er en af dem, der deltager i Frivillig Fredag-praktik. Det sker onsdag den 28. september, hvor han skal deltage i arbejdet på Dr. Anne Marie Centret. Her er både frivillige måltidsvenner, cykelpiloter og turguider.

”Min praktik går blandt andet ud på, at jeg skal være guide i en tur-bus rundt på Frederiksberg – en bus der normalt giver de ældre borgere mulighed for at gå på indkøb og komme lidt ud fra plejehjemmet. Det lader sig kun gøre, fordi der er frivillige kræfter, der støtter op initiativet og gør en kæmpe forskel for plejehjemsbeboere på Dr. Anne Marie Centret og ældre i nærområdet,” siger han.

Hos Dr. Anne Marie Centret glæder de sig meget til at få borgmesteren på besøg, fortæller forstander Dominique Nguyen:

”Både frivillige, medarbejdere og beboere glæder sig til at få besøg af borgmesteren. Vi tror at han vil være en rigtig god frivillig turguide med hans store kendskab til Frederiksberg.”

Socialudvalgsformand Pernille Høxbro har inviteret alle medlemmer af kommunalbestyrelsen til at deltage i Frivillig Fredag ved at komme i praktik i en forening og flere medlemmer har takket ja til tilbuddet.

Venstres Margit Ørsted skal i praktik på Revy-museet mandag den 26. september, mens Pernille Frahm (SF) skal i praktik på Betaniahjemmet d. 28. september.

Selv skal socialudvalgsformand Pernille Høxbro i praktik hos SIND Frederiksberg på selve Frivillig Fredag den 30. september.

”Det er vigtigt, at vi som politikere tager ud og oplever den frivillige indsats med egne øjne og ører. Meget af værdien af frivilligt arbejde lader sig ikke nødvendigvis indfange i evalueringer og optællinger, men er en måde at være tilstede sammen på og være nærværende overfor sine medmennesker. Det synes jeg, at alle vores kommunalbestyrelsesmedlemmer skal have mulighed for at opleve. Jeg har selv lært meget af mine besøg i årernes løb.”