Københavns Politi efterlyser en mand, der er mistænkt for blufærdighedskrænkelse af en 15-årig pige samt forsøg på tyveri. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Efter en større efterforskning beder Københavns Politi nu offentligheden om hjælp til at identificere en mand, der mistænkes for blufærdighedskrænkelse og forsøg på tyveri.

Episoden fandt sted lørdag den 14. november 2020 i tidsrummet fra kl. 23.15 til kl. 23.37. Her sad en 15-årig pige sammen med en veninde i metrotoget M3 fra Enghave Plads i retning mod Københavns Hovedbanegård.

I metrotoget antastede og forulempede gerningsmanden den 15-årige pige.

De to piger gik væk fra gerningsmanden og satte sig ned i den anden ende af toget. Gerningsmanden fulgte dog efter, kiggede på pigerne og henvendte sig til dem på gebrokkent dansk. Ved ankomst til Hovedbanegården greb gerningsmanden fat i pigens taske og forsøgte at hive den ud af hånden på hende. Det lykkedes dog ikke, men taskens indhold røg ud på gulvet. Gerningsmanden forlod efterfølgende toget og gik op af rulletrapperne til Hovedbanegården, hvorefter pigerne fortsatte med toget.

”Det har været en ubehagelig oplevelse for de to piger, og derfor vil vi selvfølgelig gerne have fat i gerningsmanden. Vi håber derfor, at der er nogen, der kan genkende manden på billederne, og hvis det er tilfældet, må de meget gerne kontakte politiet,” siger politikommissær Jesper Lotz.

Download video af den efterlyste mand. Se billederne her.

Signalement af gerningsmanden:
Mand
Afrikansk udseende
20-25 år
175-185 cm. høj
Slank af bygning
Iført mørkeblå jakke, sort kasket med hvid stribe bag på, mørke bukser og sorte sko
Medbragte sort Nike-taske og en flaske med gulligt indhold.

Kan du genkende manden, eller har du oplysninger om sagen, kan du kontakte Københavns Politi på telefon 1-1-4.