Holte Vinlager Frederiksberg har forelsket sig i en helt fantastisk rødvin fra Piemonte:

Nebbiolo Langhe hedder vinen, hvor Langhe er det bjerg- eller bakke-område, som Barolo og Barbaresco-distrikterne befinder sig i. Druerne til vinen kommer netop fra DOCG-vinmarker, i Barbaresco, og er lagret hos en af de RIGTIG gode Barbaresco producenter, men da den er aftappet hos et kooperativ, kalder man det en deklassificeret Barbaresco.

Barolo og Barbaresco er uden tvivl superstjernerne i Piemonte. Selv om regionen er kæmpestor, stjæler de to top-DOCG’er ofte fokus fra de mange andre glimrende vine, som distriktet også laver. Men i takt med Barolo-prisernes himmelflugt bliver det mere og mere interessant at finde prisvenlige alternativer. En oplagt mulighed er vinene, hvor der ”kun” står Nebbiolo Langhe på etiketten – og dem er vi eksperter i at finde!

Vi tør godt sige at det nærmest er umuligt at finde en lige så god Nebbiolo som denne til 100 kroner!

Nebbiolo Langhe
2018 San Rocco

Klassisk Nebbiolo-duft med tørrede rosenblade, tobak, skovbund og trøfler. Smagen byder på en lakridset bærfrugt med mørke krydderier. Det er en saftig vin med pæn rygrad, og udmærket fylde og smagsstyrke. Tanninerne er flot afrundet, og eftersmagen er delikat, elegant og rensende.

Vinen vil egne sig perfekt til rødt kød og steg, samt lagrede oste. Giv gerne vinen noget luft.