Når den længe ventede femte film i Afdeling Q-universet får premiere 27. maj, bliver det muligt at opleve filmen i de ultimative biograframmer. Det sker, når “Marco Effekten” vises i Nordisk Film Biografer Imperial, som netop er ombygget til Europas første THX Ultimate Cinema-biograf.

Der bliver en større biografoplevelse end nogensinde før, når THX Ultimate Cinema® indtager Imperial med den længe ventede “Marco Effekten”. Det nye biografkoncept overgår al anden teknologi, der pt. findes i Danmark, og har ikke bare en enkelt, men hele to laserprojektorer til at lave billedet. Teknologien bag kaldes CGS (Cinionic Giant Screen) og kommer fra Cinionic, som er ledende global leverandør af laserrteknologi til biogafer. CGS leverer knivskarpe billeder med større kontrast, mere klarhed og mere strålende farver end de danske biografgængere er vant til. Samtidig bliver filmene vist på et af de største og bedste lærreder i landet.

Opgraderingen af Imperial er sket i et historisk samarbejde med THX og Cinionic, der hver især er verdensledende inden for visuelle og auditive løsninger. Imperial er som den eneste biograf i Europa certificeret efter THX powered by CGS-kvalitetskravene. Det betyder, at film vises i 4K-opløsning, og at lærredet er en RealD Ultimate Screen, som giver et uovertruffent billede fra samtlig sæder i biografsalen.

Gennem flere år har Imperial haft Dolby Atmos-lydsystem, som leverer lydkvalitet i absolut særklasse, og kombineret med den den nye opgradering af billedet bliver Imperial den ultimative biografoplevelse til gæster, der ikke kan få billedet skarpt nok, kontrasten dyb nok, lyden fyldig nok eller kort sagt: oplevelsen stor nok.

“Vi tror på, at en tur i biografen skal være et oplevelse uden sidestykke”, siger Casper Bonavent, direktør i Nordisk film Biografer. “Og derfor er vi meget stolte over samarbejdet med THX og Cinionic, som har resulteret i den ypperste biografoplevelse i Imperial. Når man sidder i salen og oplever en film, er alle sanser skærpet, og filmens detaljer fremstår knivskarpe. Sammenholdt med den fantastiske Dolby Atmos-lyd bliver oplevelsen helt unik, og man oplever filmens mange facetter, præcis som filmens skabere ville det. Jeg tør godt stå på mål for Nordens største biografoplevelse,” fortsætter han.

Carl Mørck bliver endnu mør(c)kere i THX…
De film, som vises fremadrettet i Imperial, vil have øget skarphed, bedre farvemætning og mindre visuel “støj” i billedet. Det gælder ikke mindst “Marco Effekten”, som bliver den allerførste film, der vises i det nye THX Ultima Cinema-format.

Filmen har Ulrich Thomsen i hovedrollen som vicekriminalkommissær Carl Mørck, og ifølge instruktør Martin Zandvliet får hele Afdelingen Q-universet er “reboot” i seriens femte film. “Det bliver en hårdere og mørkere nytænkning af brandet “Q”,” udtaler han i en pressemeddelelse.

“Jeg tror, at THX Ultimate Cinema er det helt oplagte format at se Marco Effekten i,” siger Casper Bonavent. “Netop fordi den mørke stemning bliver endnu mørkere på det nye lærred, og kontrasten mellem farver giver en mere intens filmoplevelse. På den måde tror jeg, at man vil opleve Carl Mørck som endnu mør(c)kere end ellers,” smiler han.

“Tilføjet Dolby Atmos-lyden fra højtalerne på salens vægge og lofter, hvor gæsten bliver omsluttet af lyd gør, at man får indtryk fra alle retninger og klarerere stemmer end ved den normale biografoplevelse,” siger Casper Bonavent.

“Marco Effekten” bliver femte film i det populære krimiunivers om Afdeling Q. De fire første film i krimithrillerserien (“Kvinden i buret”, “Fasandræberne”, “Flaskepost fra P” og “Journal 64”), har gjort Jussi Adler-Olsens bøger til nogle af de mest sete og populære film i Danmark. I dag er serien set af over 3.000.000 biografgængere bare i Danmark.

Om THX Ultimate Cinema powered by CGS
THX Ltd. blev grundlagt af den legendariske filmskaber George Lucas i 1983, der ville forbedre kvaliteten af biografernes lydudstyr, da hans Star Wars-film skulle fremvises. I dag er THX meget mere end lyd og billedcertificeringer og har redefineret underholdningsformatet med ultimativ audio- og videoteknologi, som løfter den fulde oplevelse.

THE Ultimate Cinema adskiller sig fra THX-certificerede biografer verden over. THX Ultimate Cinema er et nyere koncept, som er kun leveres til premium large format (PLF) biografsale, dvs. biografer med lærreder af en vis størrelse. Både lyd- og billedside tager sig optimalt ud via 4K dobbelt-laser projektoren, RealD Ultimate-lærredet, den omsluttende lydside og de nøje formaterede film, som er særligt udviklet, så publikum kan se enhver detalje på lærredet. THX Ultimate Cinema er en videreudvikling af det historiske THX, og løfter den kendte biografoplevelse til et højere niveau med skarpere billeder, strålende farver, fantastisk akustik og klarere stemmer.

Billetter købes via www.nfbio.dk eller NF Bio-app’en. Her kan du også se filmprogram, finde biografens åbningstider og læse mere om retningslinjer i forbindelse med Covid-19.

Pressefoto