Danmarks sjoveste cykelløb for børn, Kids Tour, rammer Frederiksberg nu på lørdag (d. 15. juni). I skrivende stund er 430 cykelglade børn tilmeldt løbet, og tilmeldingerne vælter fortsat ind. Det bliver en dag fyldt med fart over feltet, trafiktræning og sjove aktiviteter for børn og barnlige sjæle.

Pressefoto Kids Tour Børneulykkesfonden

Kids Tour løber af stablen i 13 forskellige byer sommeren over, og startskuddet er allerede gået med rekordantal deltagere. I Køge deltog hele 441 seje cykelryttere i løbet, og det tyder på, at Frederiksberg kommer til at slå denne rekord. Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Centret har endnu en gang valgt at bakke op om Danmarks sjoveste børnecykelløb, og derfor kan børn i alderen 3-10 år og deres familier denne weekend glæde sig til en skøn cykeldag fyldt med et væld af aktiviteter.

Fokus på trafiktræning og leg
På løbspladsen uden for Frederiksberg Centret kan børnene få et personligt cykelkørekort, få tjekket cyklen i Doktor Cykelglads Cykelskur og få styr på trafikreglerne på den sjove Trafiklegeplads. Og netop sjov og sikkerhed går hånd i hånd ved Kids Tour, hvor cykelruten er sikkert skærmet for trafikken.

”I Børneulykkesfonden er det vigtigt, at vi inspirerer flere familier til at tage cyklen til og fra børnehave og skole, og Kids Tour er et fantastisk event, hvor trafiktræning og leg netop følges ad. Jo før børnene stifter bekendtskab med trafikken i sikre omgivelser, jo bedre,” siger generalsekretær hos Børneulykkesfonden, Henriette Madsen.

Danske børn bevæger sig generelt for lidt, og netop den udvikling er noget, Kids Tour vil være med til at vende. Ved at deltage i Kids Tour lærer børnene om trafiksikkerhed, samtidig med at de dyrker motion. Arrangementet er derfor både lærerigt og en oplagt mulighed for at få mere bevægelse ind i barnets hverdag, mener Henriette Madsen.

Det støtter du op om.
Kids Tour arrangeres af Børneulykkesfonden i samarbejde med Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Centret. Jyske Bank er hovedsponsor på cykelløbet, og Sebastian Eriksen, Jyske Banks markedsdirektør for Frederiksberg, glæder sig over samarbejdet:

”Jyske Bank har i samarbejde med Børneulykkesfonden den store fornøjelse at byde velkommen til Kids Tour 2024 i hovedstaden, nærmere bestemt på Frederiksberg. Vi ser frem til, at en helt masse friske piger og drenge får en fornøjelig tur på deres velsmurte cykel efter et lille cykeltjek hos Doktor Cykelglad”, udtaler han.

Al salg af startnumre går ubeskåret til Børneulykkesfonden for bl.a. at fremme fondens arbejde med at øge børnesikkerheden i Danmark og nedbringe antallet af børneulykker i trafikken.

Vigtig info
– Kids Tour kommer til Frederiksberg lørdag d. 15. juni.
– Alle tilmeldte børn får et startnummer, en goodiebag, en drikkedunk og en guldmedalje,
når målstregen er krydset.
– Eventpladsen har åbent fra kl. 10.00 til 15.00.
– Der vil før, under og efter løbet være underholdning og aktiviteter for hele familien på
eventpladsen.
– Prisen pr. barn er 50 kr. + gebyr.
– Læs mere og tilmeld dit barn på www.kidstour.dk

Om Børneulykkesfonden
Ulykker er den hyppigste dødsårsag blandt børn i alderen 1-18 år, og hver fjerde dødsfald i denne aldersgruppe skyldes en ulykke. Samtidig kommer 150.000 børn under 15 år hvert år på  skadestuen som følge af en ulykke. Det svarer til et barn hver 3. til 4. minut – hele døgnet. Det gør Børneulykkesfonden noget ved. Vi arbejder for at forebygge børneulykker og skabe sikre rammer for danske børn uden at gå på kompromis med børnenes leg, kreativitet og fysiske udfoldelse.

Læs mere på www.børneulykkesfonden.dk