Vibeke Windeløv stopper som teaterdirektør på Betty Nansen Teatret den 30. juni 2018. Allerede nu er teatrets nye ledelse fundet – Elisa Kragerup bliver ny teaterdirektør og Eva Præstiin ny direktør.

Bestyrelsesformand Erik Jacobsen oplyser om ansættelsesprocessen: “Vi har været meget taknemmelige for et ansøgerfelt med mange fremragende ansøgere, der havde visionære bud på, hvor Betty Nansen Teatret skal søge hen. Det var glædeligt med så stor interesse for vores teater og dets udvikling.

Jeg er meget glad for at kunne præsentere vores nye direktører. De har både sammen og hver for sig været lysende talenter i dansk teaterliv i de senere år. Vi har store forventninger til deres fremtidige virke. Vi søgte et teatermenneske og en stærk kunstnerisk profil. Nu får vi to, der har en ambition om at bringe Betty Nansen Teatret i front for dansk teaterliv. Det er uforudsigeligt, hvad der sker. Men det skal nok blive spændende.“

FOTO: CATRINE ZORN

Elisa Kragerup og Eva Præstiin udtaler om deres nye stilling:

“Vi har stor lyst til igen at starte et langvarigt samarbejde. I ensemblet ”Det Røde Rum” var vi med til at udvikle et kropsligt, sanseligt og legende teater, hvor det levende møde mellem publikum og skuespillere var i centrum. Det arbejde vil vi nu fortsætte på Betty Nansen Teatret. For os findes der ikke en bedre ramme til det, end netop her.

Teatret er vores vigtigste levende kunstart, og vi vil møde publikum med et teatralt og scenisk sprog, som kun kan opleves på teatret. Vi er stolte af teatrets ældgamle traditioner, men ønsker også at skabe nye – sammen med publikum.

Vi vil skabe et teaterhus med en synlig og stærk kunstnerisk identitet og en helt særlig relation til publikum. Et teater som opleves og skabes kollektivt.”

Også Vibeke Windeløv er glad for den nye kommende ledelse:

“Få har som Elisa Kragerup kunnet fylde Det Kongelige Teater, det gælder fra den største scene til det mindre Røde Rum. Hun evner kunsten at underholde uden at gå på kompromis med selve kunsten. Nu kommer hun til Betty Nansen Teatret og Edison, som også kan rumme alt fra klassisk teater til det mere eksperimenterende. Det er intet mindre end et scoop for os.

Men ingen kunstner klarer sig uden en god producent, og Eva Præstiin kan tage sin del af æren for, at Det Røde Rum blev en succes. Så nu får Betty Nansen Teatret igen et godt “samarbejdet” par. Hvor er vi glade,” siger hun.

/Pressemeddelelse – Betty Nansen Teatret