Selvom der er gang i vaccinationerne, skal vi stadig følge de råd, som vi efterhånden kender så godt. Ryk udenfor, se så få som muligt, hold afstand og bliv testet, når det giver mening. Således skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Foto: ABW

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi holder fast i rådene om at forebygge smitte i påsken. Det er vigtigt, at vi fortsat kun ses med de samme få personer, som vi i forvejen ser. Derfor bør påskeaktiviteter igen i år begrænses til husstanden eller vores faste lille omgangskreds på de samme få personer.

”Samfundet begynder så småt at blive åbnet igen, og foråret er på vej. Påsken står for håb, nyt liv og nye begyndelser. Tiden er dog ikke helt til store sammenkomster med familie og venner, som mange mennesker plejer at gøre ved denne højtid. Vi har alle brug for, at der sker nogle hyggelige ting, der kan binde os sammen. Påsken kan godt blive et hyggeligt afbræk fra hverdagen for både store og små, så længe vi holder fast i de gode råd, er der stadig mange måder at hygge sig med sine allernærmeste på. ” fortæller Niels Sandø, enhedschef i Sundhedsstyrelsen.

Hvis man mangler gode ideer til, hvad man kan lave i påsken i en tid med corona, så har Sundhedsstyrelsen samlet lidt inspiration.

Inspiration til påskeaktiviteter

Søg udendørs

Risikoen for at blive smittet med ny coronavirus er mindre, hvis man er udendørs. Det er lettere at holde afstand, der er masser af frisk luft, og der er typisk færre ting, som mange rører ved.

Hvis I skal være indenfor, bør I fire til fem gange dagligt lufte ud med gennemtræk 5-10 minutter.

Påskefrokost

Den traditionelle påskefrokost med mange retter og mange mennesker tæt om et pyntet bord er ikke en god ide at gennemføre i år. Du kan mødes med de samme få mennesker og gøre frokosten lidt mere enkel, så I ikke sidder så lang tid sammen om bordet. Husk at blive hjemme, hvis du er syg eller har symptomer på COVID-19.

 Påskeaktiviteter

Arranger en udendørs æggejagt sammen med de samme få. Lav en online påskekage-konkurrence med familie og venner. Gå ud i haven eller gården, hvis I har mulighed for det. I kan også tage på legeplads, besøge en park, gå en tur i naturen eller skoven. Find inspiration til udendørs forårsaktiviteter her: 

Naturstyrelsens hjemmeside 

Ud i naturen 

Bevæg dig for livet

Vores natur 

Ræk ud til dem, du ikke kan mødes med i påsken

Hvis du har en ven eller pårørende, som du ikke kan mødes med, kan du arrangere en virtuel påskefrokost, sende et gækkebrev, en buket blomster eller ringe op og få en god snak.

Læs mere om socialt samvær 

Husk test 

Hvis du skal besøge et familiemedlem eller en ven, der er i øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19, er det en god ide at blive testet før besøget. Husk at blive testet lige før besøget, og vær ekstra opmærksom på de gode råd om at forebygge smitte med ny-corona virus efter testen.

Uanset hvilken test du bruger, så husk, at dit testsvar kun er et øjebliksbillede. Et negativt testresultat kan derfor ikke udelukke, at du faktisk er smittet med ny coronavirus og dermed kan risikere at smitte andre. Du kan være blevet smittet efter, at du blev testet. Hold derfor fast i de generelle, smitteforebyggende råd om at holde god afstand, huske den gode håndhygiejne og at blive hjemme, hvis du er syg eller har symptomer – også selvom du lige har fået et negativt testresultat.

Læs mere om test