I de kommende år skyder der en ny bycampus frem på grunden mellem Rolighedsvej, Bülowsvej, Åboulevard og Den Grønne Sti – Rolighedsvej Bycampus. Her anlægges både studieboliger, særlige boformer til unge forskere og iværksættere, familieboliger, en ny Prins Henriks Skole, en ny idrætshal og et grønt område, oplyser Frederiksberg Kommune.

Borgmester Simon Aggesen (C) glæder sig over, at byggeriet nu går i gang:

”Jeg glæder mig til, at planerne for Rolighedsvej Bycampus bliver til virkelighed. Vi stiller høje krav til nyt byggeri på Frederiksberg, og et af de klare mål er, at projektet skal give noget tilbage til området – at kvarteret bliver bedre at bo og færdes i. Desuden får byens mange idrætsaktive en ny idrætshal at bevæge sig i.”

Den nye bycampus opføres med et grønt område og med en delvist nedgravet idrætshal med plads til alt fra boldspil og badminton til yoga og gymnastik.

I området opføres også 519 kollegieboliger og 158 boliger til unge forskere og iværksættere, mens den bevaringsværdige bygning på Bülowsvej 27 indrettes til 18 familieboliger med respekt for bygningens historie og arkitektoniske udtryk. I området bliver der også plads til en ny Prins Henriks Skole, som opføres i den bevaringsværdige bygning ud mod Rolighedsvej og som nybyggeri.

Hele området åbnes op via to nye tværgående stræder og Den Grønne Sti, så det område, der i dag er hegnet ind, fremover bliver en åben del af byen.

Kilde

Foto: ABW