To nøglevidner trækker i ny bog alibiet væk under politiets hovedmistænkte i uhyggelig og uopklaret drabssag fra 1990. En række af nye oplysninger styrker mistanken mod politiets tidligere hovedmistænkte i drabet på den 18-årige gymnasieelev Stine Geisler i pinsen 1990. Den hovedmistænkte, en dengang 41-årig journalist, har hidtil været beskyttet af, at han på gerningstidspunktet var sammen med sin daværende hustru. 

Parret havde været på Cafe Sommersko på natten for drabet og fulgtes hjem sammen efter at have drukket tæt. Kort efter drabet blev parret skilt og hustruen, en amerikansk stewardesse, forlod landet og har ikke talt om sagen siden.

Nu er det lykkedes forfatter Peer Kaae at opspore hustruen, og hun trækker reelt tæppet væk under journalistens alibi. I dag siger hun, at parret ganske rigtigt fulgtes hjem, og at begge var berusede.

Men mens hun selv gik i seng, så hun ikke, journalisten gøre det samme. Et andet vidne, den daværende bestyrer af Café Sommersko, blev kort afhørt af politiet straks efter drabet, men ikke siden. Han bekræftede, at journalisten, der var stamkunde på cafeen, havde tilbragt aftenen der. 

Bestyreren fortæller i dag, at han allerede dengang fortalte politiet, at journalisten senere på natten vendte tilbage alene og opførte sig dybt mistænkeligt. 

Journalisten har med andre ord ikke et alibi for gerningstidspunktet, som menes at være kl. ca. 3. Ifølge ekskonen sagde journalisten efter drabet til hende, at hvis han havde slået Stine Geisler ihjel, var det sket i fuldskab og efter et blackout, og at han havde brug for professionel hjælp. Kort efter havde han gjort skilsmissepapirerne klar, da hustruen vendte hjem efter en rejse. Hun fik tre dage til at flytte og forlod landet straks.

Stine Geisler blev myrdet natten til den 4. juni 1990 i en kælder til den ejendom i Teglgårdstræde i det centrale København, hvor hun selv boede. Noget tyder på, at hun kendte gerningsmanden. Dels krævede det en nøgle at låse sig ind i gården, dels var hendes cykel låst. Det havde den næppe været, hvis en ukendt gerningsmand havde overfaldet hende og slæbt hende ned i kælderen.

Mødtes på dagen for mordet
En række indicier peger i retning af journalisten, der havde et seksuelt forhold til Stine Geisler, hvilket han først benægtede, men som fremgik af Stine Geislers dagbog. Blandt andet er der nye oplysninger om et kondom, som blev fundet under Stine Geislers lig. På dagen op til drabet mødtes journalisten med Stine Geisler på Sabines Kaffebar i Teglgårdstræde, der var stamsted for dem begge.

Alligevel var journalisten ikke i stand til at gøre rede for, hvordan og af hvem han fik at vide, at Stine var død. Og han har siden udtalt til bogens forfatter, Peer Kaae, at sagen ikke interesserede ham. 

Journalisten døde i 2021, og hans navn har ikke været offentligt fremme.

Vor tids Peter Bangsvej-sag
Peer Kaae har researchet på bogen i tre år, og det tog ham 14 måneder at opspore journalistens ekskone, der havde skiftet navn og flyttet stat i USA.

“Jeg siger ikke, at jeg har opklaret drabet. Men jeg siger, at jeg har fundet en række markante nye oplysninger, og så må læserne drage deres egne konklusioner,” siger Peer Kaae, som er kendt for at have skrevet bestsellerbøger om blandt andet dobbeltmordet på Peter Bangsvej.

“Jeg ser mordet på Stine Geisler som vor tids Peter Bangsvej-sag. Begge mord er omgærdet af stor mystik, har rituelle elementer og har til fælles, at de er forblevet uopklaret. Den type mord har vi ikke andre eksempler på. Og jeg tror, at mange mennesker ligesom jeg har en grundlæggende trang til at få klarhed over, hvad der skete den nat.”

Jagten på Stine Geislers morder udkom den 2. juni på forlaget Frydenlund på Frederiksberg.

Pressefoto Frydenlund Bogforlag