Fredag den 19. februar puster Musikhuset København for første gang liv i det gamle bymuseum og den historiske bygning på Vesterbrogade med en festlig koncertaften, der skal markere den historiske palæbygnings nye indehavere med ANSLAG – begyndelsen på et musikeventyr. Det oplyses i en pressemeddelelse fra Musikhuset København.

Pressefoto Musikhuset København. Foto: Carl-Oscar Østerlind

ANSLAG præsenteres i en corona-venlig version både på Musikhuset Københavns digitale platforme og i radioen, når husets ambitioner for første gang skal præsenteres for offentligheden. Ambitionen er at skabe et levende hus for klassisk akustisk musik og beslægtede genrer, der med fællesskab og nærvær bliver et unikt samlingspunkt centralt i København. Projektet, der nyder stor opbakning blandt borgere, politikere og musikere, er nu færdigprojekteret med en klar vision om hvordan det historiske palæ kan tilpasses, så det bliver landets smukkeste og mest velklingende musikhus.

Fredag den 19. februar bliver Joachim Knop vært for ANSLAG-livestreamingen på Musikhuset Københavns Facebook og Youtube-kanaler, der præsenterer billeder fra huset, interviews og livemusikken. Koncerten med tre af dansk musiklivs absolutte topensembler, Den Danske Strygekvartet, Mames Babegenush og Halvcirkel sendes også live på DR P2 fra kl.19:30.

Den planlagte festival ANSLAG, der skulle have fundet sted i vinterferien er grundet Corona-restriktionerne blevet udskudt til juni. I stedet byder Musikhuset København på en inviterende, nærværende og intens digital version, der skal sprede den store musikalske – og tiltrængte glæde – af ensemblernes livemusik og det nye musikhus hjemme i stuerne.

Se mere på nedenstående links:

Musikhuset København

Musikhuset København Facebook

Musikhuset København Youtube

Joachim Knop
Den Danske Strygekvartet

Mames Babegenush

Halvcirkel