Ole Bendt Petersen er gået bort. Han sov stille ind i sin lejlighed på Islands Brygge, 81 år gammel. Af Per Mogens Petersen.

Det er med stor sorg at FDF F6-Flintholm måtte meddele at deres alle sammen Ole Bendt er gået bort. Han sov roligt ind i sin seng. Oles liv har altid handlet om børnene og børnene elskede Ole. Ole har i 49 år været en aktiv og elsket leder i F6-Flintholm og han vil blive et stort savn, et tab som ikke rigtig er gået helt op for dem endnu.

Mindeord:

Ole blev født på Nørrebro og flyttede med familien til Valby i 1950. I 1951 blev Ole medlem af FDF – et medlemskab, der kom til at sætte afgørende præg på Oles liv.

Ole blev uddannet kemigraf, men under storkonflikten i 1973 greb han chancen og skiftede spor til arbejde med børn og unge. Herefter var Ole i næsten 40 år leder af Bredegrund Byggelegeplads, indtil han gik på pension for 11 år siden. Legepladsen var en mønsterlegeplads – eller som Ole sagde i et interview til Politiken i 2006: ”Københavns næstbedste legeplads! Den bedste må folk selv finde”. Mange tusinde børn og unge har i årenes mødt Oles helt specielle engagement og omsorg – og tænker helt sikkert tilbage på det vidunderlige sørøverskib, den spændende svævebane og friheden i de små selvbyggerhuse.

Men arbejdet med børn og unge stoppede ikke med pensioneringen, idet han lige til sin død forblev aktiv i FDF, siden 1972 i FDF F6 Flintholm på Frederiksberg. Utallige og kreative er de aktiver, som Ole igennem årene har haft i gang, fx indefodbold, gymnastik, spilleaftner, flittige sakse udover naturligvis de helt almindelige mødeaftner, weekend- og sommerlejre. Mange vil huske Oles fantasifulde løb med udklædning som fx Troldmanden fra OZ og Afrikas Stjerne. Og hvad er et lejrbål uden Karlssons frakke eller børn som agerer træer i forskellige stillinger.

Gennem årene har Ole konstrueret simple legeredskaber som fx karruseller og kastemaskiner, som var meget populære bl.a. på Legens Dag og på Børnehjælpsdagen. Ole var altid i gang.

Men også i FDF havde omsorgen for det enkelte barn den højeste prioritet. Oles liv har altid handlet om børnene og børnene elskede Ole. Når Ole ikke var til FDF nød han at være i sin kolonihave på Kløvermarksvej og besøgte ofte sin gamle arbejdsplads Bredegrund Byggelegeplads

Ole efterlader sig søn, svigerdatter og 2 børnebørn. Æret være Oles minde.

Ole Bendt Petersen Fotograf: Dorthe Juul Ebbesen