Udbuddet ”Mad med Mere”, der skal skabe aktiviteter under Bispeengbuen i de kommende år, blev vundet af projektet ”URBAN 13”. Værksteder, butikker, multisal og eventzone er blandt de mange aktiviteter, beboere og gæster kan forvente i fremtiden.

URBAN 13 skal stå for aktiviteterne under Buen i de kommende år. Det besluttede Frederiksberg Kommunalbestyrelse på et møde mandag. Borgmester Jørgen Glenthøj (C) er begejstret for valget:
”URBAN 13 har så mange gode ideer, at de var det oplagte valg. Jeg er overbevist om, at URBAN 13 vil sikre masser af oplevelser og kvalitet for beboerne, og at de vil få mest muligt ud af det helt særlige miljø, der er under Buen,” siger han.

Foto: Anne Beth Witte

Formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V), venter sig meget af de kommende år, og han lægger stor vægt på, at området benyttes til noget positivt – også selv om det måske ikke vil eksistere i fremtiden. ”I de kommende år skal vi sammen med Københavns Kommune og staten finde ud af, om vi skal beholde Bispeengbuen, eller om den skal rives ned. Men det er en lang proces, og livet i byen foregår hver dag. Derfor er det fremragende, at vi nu skaber endnu flere aktiviteter i et område, der sprudler og udvikler sig i disse år, blandt andet på grund af de seneste års områdefornyelse, der nu snart er ved vejs ende,” siger han.

URBAN 13 er funderet i Foreningen Carpark Festival, og består af lokalkendte ildsjæle, der tidligere har arrangeret koncerter, filmforevisninger og meget mere under Buen.

Blandt gruppens idéer er en multisal, der skal kunne fungere som både koncertsted, teater, biograf og medborgerhus. Madstader af forskellige varianter, butikker og værksteder. ”URBAN 13 skal være en rugekasse for ”de små med de store idéer” – hvad end det er kokke, håndværkere, designere, kulturskabere eller håbefulde musikere. Projektet skal desuden skabe tryghed i lokalområdet gennem lokale fællesskaber og daglige aktiviteter – og så skal URBAN 13 være en ny fortælling om Bispeengbuen, der gør stedet til et naturligt og hyggeligt samlingspunkt for resten af hovedstadens borgere”, siger Alexander Stevns, som er initiativtager til projektet sammen med Benjamin Randbøll og Anas Kababo.

Det er håbet, at URBAN 13 vil slå dørene op i foråret 2019. Allerede i sensommeren 2018 vil man dog kunne mærke projektets tilstedeværelse i form af pop-up arrangementer, installationer og andre aktiviteter.

Københavns Kommune har også vedtaget planerne. Læs her.