Blandede bolsjer v/ Berit Jensen – se den i Medborgercentret Nordens Plads i perioden 05.04.22 – 30.04.22.

“At male og udstille er for mig på mange måder grænseoverskridende. At male noget som ligner eller ikke ligner – med mange eller få farver og med brug af forskellige teknikker m.v. Processer/teknikker som jeg nok aldrig bliver færdig med, men som udfordrer mig og pirrer min nysgerrighed.

Jeg begyndte at male for 8 år siden, da jeg gik på efterløn. Efter 35 års arbejde med børn og voksne i alle aldre var det nu tid til bl.a. at udfylde tiden med kreative aktiviteter for min egen skyld – en ting er at planlægge og tilpasse praktiske og sociale aktiviteter for andre – men hvordan går det, når det handler om en selv?

Udover at få mere tid til at spille saxofon, gå på museums- og venindebesøg var min store plan at kaste mig over malerkunsten – og der gik ikke mange dage, så havde jeg købt lærreder, akrylmaling, pensler, staffeli m.m.

Straks jeg kom hjem med disse indkøb, fik jeg indrettet en slags atelier i mit arbejdsrum. Staffeliet blev stillet op, fint hvidt lærred sat op, glas med vand og pensler – så stod jeg der med en stor hvid flade foran mig – der nærmest skreg på maling. Pludselig blev jeg fuldstændig handlingslammet – jeg havde ingen idé om, hvordan jeg skulle få sat det første penselstrøg på lærredet – og alle de følgende penselstrøg (og der går rigtig mange penselstrøg til et maleri).

YouTube og et enkelt weekendkursus med en dygtig underviser var med til at knække koden m.h.t. at få sat nogle farver på lærredet. I den kommende tid havde jeg næsten kun maling og maleri i hovedet. Jeg malede dagen lang i flere måneder og afprøvede forskellige teknikker med både gode og mindre gode resultater. Sådan går det i øvrigt stadigvæk.

Jeg har holdt Åbent Galleri hjemme privat nogle gange samt holdt en enkelt udstilling i en personalekantine. Det var meget givende og ofte også overraskende at høre, hvordan mine malerier talte til og blev fortolket af personer der så dem. Jeg opdagede herefter, at jeg slet ikke måtte udstille offentligt – endsige sælge mine malerier, så længe jeg var på efterløn, hvilket jeg var i 5 år.

Efter en længere pause vover jeg nu at udstille igen (vi får jo ofte at vide ”at vi skal turde”) – så jeg tør godt.

Jeg kalder udstillingen ”Blandede Bolsjer”, der netop henviser til de forskellige stilarter jeg prøver at arbejde med. Jeg håber, at publikum får fornøjelse af malerierne og ”får noget med hjem” på den ene eller anden måde.

Ud fra devisen om “hellere sælge nogle malerier til interesserede end at samle til lager” holder jeg absolut rimelige priser.

Med disse sidste ord vil jeg blot ønske de besøgende – God fornøjelse.”

Læs mere her

Foto: ABW