Julen står for døren, og traditionen tro fejrer mange danskere højtiden ved at hygge sig sammen omkring et bord med dejlig mad og drikke. Det gælder også brugerne af Blå Kors’ værested i København, Gracekbh, som i julen kan nyde godt af lidt ekstra mad doneret af fire lokale Lidl-butikker.

Dagligvarekæden Lidl har indgået et samarbejde med Blå Kors Danmark, som betyder, at al overskudsmaden fra en række af dagligvarekædens butikker, heriblandt fire butikker i hovedstaden, bliver doneret til et godt formål og dermed kommer til at mætte en masse maver.

Den 23. december kommer personalet fra Gracekbh og henter maden hos de fire Lidl-butikker på Nørrebrogade, Vesterbrogade, Lygten og Dirch Passers Allé på Frederiksberg. Planen er, at maden bliver serveret juleaften og i juledagene.

Foto: Blaa Kors

 

Donation landet over
Hos Blå Kors er Sofie Weinrich Engell, som er leder af Gracekbh, sikker på, at overskudsmaden vil sprede ekstra glæde:

“Der skal lyde en stor tak til Lidl fra os. Donationen har kæmpe betydning for vores lille sted. Vi bespiser dagligt 60-70 mennesker i vores nødherberg for hjemløse. Økonomisk er det utrolig svært at få lavet god og sund mad for de midler vi har, så donationen falder på et tørt sted”, siger værestedsleder Sofie Weinrich Engell.